Kaksi kuuroa ylsi varasijalle kuntavaaleissa

Kaksi kuuroa ehdokasta ylsi varasijalle kuntansa valtuustoon. Kuntavaaleissa kolme suurinta puolutetta olivat Kokoomus, Keskusta ja SDP. Eniten kannatustaan nosti vihreät.

Yle Uutiset viittomakielellä
Virpi Vasama ja Tiina Karjalainen Skype-kuvissa.

Kuntavaaleissa kaksi kuuroa ehdokasta onnistui pääsemään kunnanvaltuuston varajäseneksi. He ovat uusikaupunkilainen Virpi Vasama (sd.) ja naantalilainen Tiina Karjalainen (ps.).

Virpi Vasamalle pääsy varasijalle oli iloinen yllätys.

– Oletin vain ystävieni äänestävän minua, mutta yllätyksekseni sain 31 ääntä ja pääsin varajäseneksi. Sitä on vaikea uskoa todeksi, mutta se tuntuu todella upealta saavutukselta, Vasama kertoo.

Perussuomalaisten listoilta varavaltuutetuksi valitulla Tiina Karjalaisella on jo kokemusta kuntavaaleista.

– Asuin aikaisemmin Turussa ja olin siellä myös varavaltuutettuna. Kohtalonani on ilmeisesti päästä vain varavaltuutetuksi, Karjalainen kertoo.

Kummallekin tuoreella varavaltuutetulla motivaatio hakeutua politiikkaan tulee halusta vaikutttaa asioihin.

– Halusin seurata isääni ja siskoani politiikkaan. Olen seurannut heitä ja tunsin tarvetta vaikuttaa jollain tavoin ja parantaa asioita, Virpi Vasama kertoo.

– Haluan sanoa sen asian, etten unohda kuuroja. Minulla on mielessäni viittomakielinen hyvä teko; aion saada viittomakielen Naantalin koulujen valinnaisaineeksi, Karjalainen kertoo.

Kokoomus suurin kuntapuolue – Vihreät vaalien voittaja

Kokoomus on kuntavaalien suurin puolue yli 20,7 prosentilla kaikista äänistä. Toiseksi eniten ääniä sai SDP ja kolmanneksi eniten Keskusta.

Perussuomalaisten kannatus romahti reilut kolme prosenttiyksikköä edellisvaaleista ja oli nyt 8,8 prosenttia. Samaan äänimäärään ylsi vasemmistoliitto.

Vaalien suurin voittaja oli vihreät, jonka kannatus kasvoi neljä prosenttiyksikköä 12,4:ään prosenttiin.

Vaaliuurnille käydään seuraavan kerran ensi vuoden alussa, jolloin järjestetään samaan aikaan maakuntavaalit ja presidentinvaalit.