Lentoateriat palaavat takaisin Finnairin kokattaviksi

LSG Group päätti viime marraskuussa, ettei se käytä osto-optiota, joka sillä oli catering-yhtiöstä.

Finnair
Matkustajia lentokoneessa.
Ismo Pekkarinen / AOP

Aterioiden valmistus palaa osaksi lentoyhtiö Finnairin toimintaa, yhtiö tiedottaa. Finnair ja sen nykyinen ateriapalvelutoimittaja LSG Sky Chefs ovat sopineet, että Helsinki-Vantaan lentoasemalla toimiva LSG Sky Chefs Finland siirtyy Finnairin hallintaan. Kilpailuviranomaisten on hyväksyttävä muutos.

LSG Group päätti viime marraskuussa, ettei se käytä osto-optiota, joka sillä oli catering-yhtiöstä.

Yhtiön nimeksi tulee Finnair Kitchen. Sen toimitusjohtajana aloittaa Mikko Tainio, joka vastasi aikaisemmin Finnairin maapalveluista.

Muutoksella ei ole huomattavaa vaikutusta Finnairin operatiiviseen tulokseen tai taloudelliseen asemaan, yhtiö kuvailee.

LSG Sky Finlandin noin 500 työntekijää siirtyy Finnair Kitchenin palvelukseen. Ateriapalveluiden siirtyminen Finnairin hallintaan ei vaikuta aterioiden valmistusmaahan, niitä valmistetaan edelleen myös muualla kuin Suomessa, kerrotaan Finnairin viestinnästä.

Lentoyhtiö Lufthansan tytäryhtiö LSG Sky Chefs ja Finnair solmivat kumppanuussopimuksen vuonna 2012. Yrityskauppa peruuntui tuolloin Lufthansan investointikiellon takia.

Lisäksi Finnair tiedotti tänään torstaina valinneensa Fazerin huolehtimaan Helsinki-Vantaan lentoaseman lounge-tilojensa eli muun muassa bisnesluokan matkustajiensa odotushuoneiden palveluista. Finnairilla on Helsinki-Vantaalla kolme odotushuonetta.

LSG Sky Chefs Finlandin siirtymisestä Finnairin hallintaan kertoi tänä aamuna ilmailu-uutisiin erikoistunut Lentoposti. (siirryt toiseen palveluun)