Hyppää sisältöön

Herätys: Poliisi tarkkana pääsiäiskulkueessa, eläkkeelle jäävä oikeuskansleri haastattelussa ja sää on koleaa

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Laulaja-näyttelijä Maria Ylipää nähdään Jeesuksena tämän vuoden Via Cruciksessa. Kuva: Pietari Purovaara / Via Crucis

Pääsiäiskulkueessa tiukat turvatoimet

Miten näyttelijä Maria Ylipää tulkitsee Jeesuksen roolin? Via Crucis -pääsiäisnäytelmä valtaa perjantai-iltana Helsingin ydinkeskustan kadut. Helsingin poliisi puolestaan kertoi ennakkoon varautuvansa edellisvuosia tehokkaammin näytelmän turvajärjestelyihin. Turvatoimia suunniteltaessa on huomioitu esimerkiksi Tukholman isku.

Herra Oikeus siivosi työhuoneensa

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on jäämässä eläkkeelle. Seuraajan valinta on parhaillaan käynnissä. Oikeustoimittajamme Ari Mölsä tapasi työhuonettaan siivoamassa olleen Jaakko Jonkan. Kerromme tänään, mitä eläköityvä oikeuskansleri tuumii maailman menosta.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka. Kuva: Yle

Haastattelussa elokuvamaailman ihmelapsi ja kauhukakara Xavier Dolan

Kanadalainen elokuvaohjaaja on vasta 28-vuotias, mutta hänen ohjaamansa kuusi pitkää elokuvaa (äideistä ja pojista, homoudesta ja nyt kuolemasta) ovat ehtineet tehdä hänestä elokuvamaailman rock-tähden. Hänen elokuvansa Vain maailmanloppu saa Suomen ensi-iltansa pitkänäperjantaina 14.4. Rock-tähden elkein käyttäytyvä Dolan jättää haastatteluja väliin ja sättii toimittajia niin, että hän on saanut yhtä lailla vihaajia kuin fanejakin.

Kuva: Yle

Pohjois-Korea ei peräänny

Pohjois-Korea on valmis tekemään seuraavan ydinkokeensa milloin maan johto haluaa, kertoo Pohjois-Korean varaulkoministeri Han Song-ryol. Maan on odotettu tekevän jonkinlaisen sotilaallisen voimannäytön huomenna lauantaina, kun Pohjois-Korean perustajan Kim Il-sungin syntymästä tulee kuluneeksi 105 vuotta. Yhdysvallat on lähettänyt Korean vesille lentotukialuksen. Pohjois-Korea uhkaa Yhdysvaltoja sodalla, jos sen asioihin puututaan.

Kylmää ilmaa koko maahan

Sää on vuodenaikaan nähden tavanomaista koleampaa. Päivisin on pilvistä. Vähäisiä lumikuuroja muodostuu tänään ainakin Lappiin. Lue lisää säästä yle.fi/saa

Pitkäperjantain sääennuste. Kuva: Yle, lähde: Ilmatieteen laitos