Kohumatkustaja David Daon asianajaja: United Airlinesin anteeksipyyntö ei ollut vilpitön

Dao poistettiin voimakeinoin koneesta, kun hän ei itse suostunut antamaan paikkaansa lentoyhtiön työntekijälle. Tiedotustilaisuudessa listattiin tilanteessa Daolle syntyneet fyysiset vammat.

lentoliikenne
Poliisi rahaa matkustajaa pois lentokoneesta.

Maailmankuuluksi noussut lentomatkustaja David Dao haastanee oikeuteen sekä lentoyhtiö United Airlinesin että Chicagon kaupungin, selvisi tänään torstaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

United Airlinesin lennolta sunnuntaina väkivalloin poistettu ja siitä fyysisiä vammoja saanut 69-vuotias David Dao on ilmoittanut asianajajansa välityksellä, että aikoo todennäköisesti haastaa oikeuteen sekä lentoyhtiön että Chicagon kaupungin, joka vastaa lentokenttävartijoista.

Doan asianajaja Thomas Demetrio kertoi, että hän ja hänen asiakkaansa hyväksyvät lentoyhtiön anteeksipyynnön, joskaan eivät pidä sitä vilpittömänä. United Airlinesin toimitusjohtaja Oscar Munoz syytti ensin välikohtauksesta matkustajan käytöstä. Kaksi päivää myöhemmin Munoz otti syyt niskoilleen ja esitti anteeksipyyntönsä.

69-vuotias lääkäri Dao toimitettiin sairaalahoitoon, josta hän on jo kotiutettu. Hän kärsii muun muassa vakavasta aivotärähdyksestä ja murtuneesta nenästä. Lisäksi hän menetti kaksi etuhammasta.

Dao oli yksi neljästä matkustajasta, joita pyydettiin antamaan paikkansa lentoyhtiön työntekijöille ylibuukatussa koneessa. Dao vastusti määräystä, jolloin hänet poistettiin koneesta väkivalloin.

Kännykkävideo tapahtuneesta levisi räjähdyksenomaisesti, ja aiheutti United Airlinesille paitsi mojovan imagotappion myös muita seurauksia. Yhtiön osake syöksyi tiistaina 4,4 prosenttia, mutta tasaantui päivän lopussa 1,1 prosenttia aamua halvemmaksi.

Kone oli lentämässä Chicagosta Kentuckyn Louisvilleen.

Lähteet: AP