CIA:n johtaja ensimmäisessä puheessaan: "Assange on huijari"

Keskustiedustelupalvelun CIA:n johtaja Mike Pompeo tuomitsee kovin sanoin paljastussivusto WikiLeaksin.

CIA
Mike Pompeo.
Mike Pompeo.Rex / AOP

Ensimmäisessä julkisessa puheessaan CIA:n johtajana Mike Pompeo nimitti WikiLeaksia ”valtiosta riippumattomaksi, vihamieliseksi tiedustelupalveluksi”, joka toimii ja puhuu vihamielisen tiedustelupalvelun tavoin.

Televisiokanava Fox News (siirryt toiseen palveluun) kertoo Pompeon nimitelleen WikiLeaksin perustajaa Julian Assangea muun muassa huijariksi, jolla ei ole moraalista suuntaa. Lisäksi hän totesi Assangen olevan narsisti, joka ei ole luonut mitään arvokasta.

CIA:n johtajan mielestä sekä Assange että NSA-tietovuotaja Edward Snowden pyrkivät paljastuksillaan vain nostamaan itseään esille.

– He eivät välitä lainkaan ihmisistä, joiden elämän he vaaransivat tai vahingosta, jota he aiheuttivat kansalliselle turvallisuudelle, Pompeo sanoi.

Maaliskuussa WikiLeaks julkaisi lähes 8 000 dokumenttia, joiden se kertoi paljastavan tietoja CIA:n kybervakoilun työkaluista. Niillä voidaan sivuston mukaan murtautua tietokoneisiin, matkapuhelimiin ja jopa älytelevisioihin.

Pompeo puhui torstaina Washingtonissa politiikan tutkimukseen keskittyvän CSIS-instituutin tilaisuudessa.

Hänen näkemyksensä WikiLeaksista ovat kuitenkin ristiriidassa presidentti Donald Trumpin kanssa. Trump kiitteli vaalikampanjansa aikana sivustoa ja sen julkaisemia, demokraattien ehdokkaan Hillary Clintonin leiriä vahingoittavia sähköposteja.

Lähteet: AP