yle.fi-etusivu

Syyttäjät epäilevät Dortmundin pommi-iskun islamistikirjeiden aitoutta

Tutkijoiden mukaan tiistain pommi-iskun tapahtumapaikalta löytyneissä kirjeissä voi olla kyse harhaanjohtamisesta.

Ulkomaat
Kuva pommi-iskun kohteena olleesta jalkapallojoukkueen bussista. On ilta. Bussin takaosassa lukee suurin keltaisin kirjaimin "Heja BVB!" Etualalla kulkee nainen ja puhuu puhelimeen.
Kolme pommia räjähti tiistai-iltana, kun bussi oli kuljettamassa Borussia Dortmund -joukkuetta stadionille.Friedemann Vogel / EPA

Saksassa syyttäjät epäilevät väärennöksiksi kirjeitä, jotka viittaavat islamistisiin motiiveihin Dortmundin tiistaisen pommi-iskun takana.

Tutkijoiden mukaan kirjeet on ehkä kirjoitettu harhaanjohtamistarkoituksessa, kertoo saksalainen televisioyhtiö ARD (siirryt toiseen palveluun).

Tiistain pommi-iskun paikalta löytyi kolme identtistä saksaksi kirjoitettua kirjettä, joissa kerrottiin, että isku oli tehty Allahin nimeen.

Syyttäjänviranomaisten edustaja vahvisti epäilykset myös uutistoimisto Reutersille mutta ei yksilöinyt epäilysten syytä.

Kolme pommia räjähti tiistaina, kun Borussia Dortmund -jalkapallojoukkuetta kuljettava bussi oli matkalla stadionille. Iskussa loukkaantui joukkueen espanjalainen puolustaja Marc Bartra.

Lähde: Reuters