1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eurojackpot

Lottorahoilla autiolle saarelle kirjoittelemaan tai lapsille hevostalli

Ylen Facebook-sivuilla ihmisten lottohaaveet kohdistuivat perinteisesti talon hankkimiseen tai köyhien auttamiseen, mutta monen ajatuksiin ponnahteli myös villimpiä ideoita.

Eurojackpot
Autio saari.
Andre Seale / AOP

Yle Uutiset kysyi Facebookissa, mitä tekisit, jos voittaisit lottopelissä 87 miljoonaa euroa, kuten tamperelaiselle Eurojackpotin pelaajalle kävi pitkänäperjantaina.

Moni vastaaja antaisi rahasta ainakin osan hyväntekeväisyyteen. Vastaajat avustaisivat yleisesti maailman lapsia ja opiskelijanuoria tai suuntaisivat rahaa kehitysvammaisille tarkoitettujen palveluiden, kuten liikunta- ja harrastepalveluiden kehittämiseen sekä leiritoimintaan. Eräs vastaaja kävisi antamassa rahaa jokaiselle leipäjonossa seisovalle. Myös Luonnonperintösäätiölle oltiin valmiita antamaan potista puolet.

Muiden työllistäminen oli monen ajatuksissa, eräs vastaaja kertoi lopettavansa nykyiset työnsä ja perustaisi firman, joka työllistäisi muutaman muun hänen itsensä lisäksi. Toinen vastaaja suunnitteli käynnistävänsä rahalla kokonaisen tehtaan. Kolmas taas hankkisi antikvariaatin. Sinkkutaloudessa oltiin valmiita maksamaan rotevalle miehelle, joka hoitaisi tekniset ja voimaa vaativat työt sekä pitäisi huolta autosta.

Kiinteistösijoittaminen kävi myös usean vastaajan mielessä, haaveiltiin mm. talosta New Yorkissa ja Välimeren rannalla, hevostallista tai vetäytymisestä kirjoittelemaan autiolle saarelle, mukana riisi paperia sekä laatikollinen kyniä.

Urheilu ja harrastaminen kiinnostivat niin ikään sijoitusmielessä, erään vastaajan mielestä FC HAKA ansaitsisi saada potista muutaman ”rahan”. Kemissä haaveiltiin maauimalan rakentamisesta. Lapsille haluttiin tarjota mahdollisuus hankkia oma hevostalli ja tilat mopojen tai autojen tuunaamiseen.

Vaatimattomampiakin haaveita potin osuessa kohdalle oli: eräs kommentoija suunnitteli lämmittävänsä saunan.

Lue seuraavaksi