Poliisi lopetti loukkaantuneen suden Liedossa – viimeisin pihahavainto Kaarinan Piikkiössä

Lounais-Suomen poliisi ja riistanhoitoyhdistykset saivat useita ilmoituksia ontuvasta sudesta, joka liikkui ihmisasutuksen tuntumassa Kaarinan Piikkiössä ja Kemiönsaaressa. Susi kaadettiin Liedossa lauantaina.

susi
susi silmät
Yle

Lounais-Suomen poliisi kertoo lopettaneensa loukkaantuneen suden yhteistyössä Riistakeskuksen kanssa. Poliisi teki lopetuspäätöksen turvallisuus- ja eläinsuojelullisista syistä. Sutta jahdattiin lauantaina Kaarinasta Liedon puolelle, kertoo Lounais-Suomen poliisin komisario Joona Tikka.

Poliisi ja paikalliset riistanhoitoyhdistykset ovat saaneet maalis-huhtikuun aikana yli 20 ilmoitusta ihmisasutuksen tuntumassa liikkuvasta sudesta Kaarinan Piikkiön ja Kemiönsaaren alueilla. Useissa ilmoituksista suden kerrotaan liikkuneen ontumalla.

Keskiviikkoiltana susi oli ilmoituksen mukaan hyökännyt kohti kohdalleen hidastanutta autoa Paimion Husossa. Poliisin mukaan kyse on todennäköisesti ollut nuoresta susiyksilöstä, joka maaliskuussa Perniössä jäi auton törmäämäksi. Susi oli tällöin poistunut takaraaja loukkaantuneena metsään.

Ilmeisesti eläin ei tämän jälkeen ole pystynyt pysymään laumassaan ja hankkimaan ravintoaan lajille tyypilliseen tapaan, ja on siten helpomman ravinnon toivossa joutunut hakeutumaan ihmisasutuksen piiriin, poliisin tiedotteessa todetaan.

Viimeisin pihahavainto sudesta tehtiin pääsiäisviikonloppuna Kaarinan Piikkiössä.

Eviran Oulun yksikkö tutkii eläimen mahdollisen raivotaudin poissulkemiseksi.

Juttua muokattu klo 11.43: Susi kaadettiin Liedossa lauantaina

Lähteet: Lounais-Suomen poliisin tiedote