Vuoden kuuro urheilija 2016 on lentopalloilija Antti Ropponen

Suomen Kuurojen Urheiluliiton hallitus on valinnut lentopalloilijan Antti Ropposen vuoden 2016 urheilijaksi. Vuoden seurana palkittiin Helsingin Hero.

Yle Uutiset viittomakielellä
Antti Ropponen istumassa.

Suomen Kuurojen Urheiluliiton hallitus valitsi vuoden 2016 urheilijaksi lentopalloilija Antti Ropposen. Ropponen palkittiin viime lauantaina järjestön seuraseminaarin ja liittokokouksen yhteydessä Tampereella.

– Tuntuu kyllä hyvältä! Mukavaa kun Suomen Kuurojen Urheiluliitto palkitsi minut Vuoden urheilijaksi. Tämä antaa paljon kannustusta eteenpäin, Ropponen kommentoi valintaansa.

Ropponen on pelannut kuluvan kauden kuulevien joukkuueessa Kokkolan Tiikereissä, mutta seuraava kausi on vielä auki.

Hän on aiemmin pelannut myös Suomen miesten lentopallomaajoukkueessa ja rantalentopallossa kuurojen kesäolympialaisissa. Kesän suunnitelmat riippuvat maajoukkuevalinnoista.

– Menen kahden viikon kuluttua Kuortaneen maajoukkueleirille ja yritän siellä parhaan mukaan pelata ja harjoitella kovasti. Sen jälkeen nähdään, että pääsenkö joukkueeseen. Ellen pääse, niin lähden kuurojen olympialaisiin Turkkiin, Ropponen kertoo.

Jaossa useita palkintoja

Urheiluliitto palkitsi myös muita urheililijoita ja seuroja.

Helsingin kuurojen urheiluseura Hero voitti Vuoden seura -palkinnon, kuten useana aiempana vuonna. Heron menestyksen resepti löytyy seuran johtokunnan aktiivisuudesta, säännöllisistä liikuntavuoroista lisäksi yhteisistä kokoontumisista.

Viime vuosi jäi hyvänä nimenomaan isoista kokoontumisista, joissa perheetkin olivat mukana. Tapahtumia järjestettiin tasaisinä väleinä, ei ollut pitkiä taukoja. Johtokunta on pyrkinyt järjestämään usein kokoontumisia harjoitusvuorojen lisäksi, pohtii Helsingin kuurojen urheiluseura Heron puheenjohtaja Sami Vuoriheimo.

Suomen Kuurojen Urheiluliiton hallituksen vaalissa valittiin erovuorossa olleet Heli Romu, Anne Sjöroos ja Jari Malkamäki seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Hallituksen puheenjohtaja on Kristian Lantto, jonka kaksivuotiskausi on nyt puolivälissä.