Kullervonkadun tulipalosta rikostutkinta Tampereella – asukasta epäillään törkeästä yleisvaaran tuottamuksesta

Asunnon vakavasti loukkaantunutta haltijaa ei ole päästy kuulemaan, poliisi ei kuitenkaan epäile tulipaloa tahallaan sytytetyksi.

tulipalot
Tulipalon jälkiä kerrostalossa.
Marjut Suomi / Yle

Pelastuslaitoksen asiantuntijat ja poliisi ovat tutkineet tiistaina aamuyöllä Tampereen Tammelassa riehuneen rajun tulipalon syttymissyytä. Iäkäs mies loukkaantui vakavasti, kun tulipalo tuhosi täysin kerrostaloasunnon Kullervonkadulla.

Poliisi on päätynyt käynnistämään asiassa rikostutkinnan. Rikoskomisario Pasi Niemisen mukaan asunnon haltijan on syytä epäillä toimineen palon syttymishetkellä huolimattomasti. Asukasta epäillään törkeästä yleisvaaran tuottamuksesta, mutta ei palon tahallisesta sytyttämisestä.

Asunnon haltija vietiin palopaikalta sairaalahoitoon, missä hän on edelleen. Poliisi ei ole voinut kuulla miestä asiasta, minkä vuoksi poliisi ei kerro julkisuuteen palon syttymissyystä selvinneitä seikkoja.

Kymmeniä evakuoitiin

Asuntopalo syttyi Tammelan kaupunginosassa tiistaina noin kello 3.20. Palo on saanut alkunsa talon kolmannen kerroksen huoneistosta, jossa asuva iäkäs mies oli pyrkinyt omatoimisesti sammuttamaan paloa.

Palomiehet evakuoivat seitsenkerroksisesta talosta kymmeniä ihmisiä savun leviämisen vuoksi. Tulipalossa loukkaantui vakavammin ainoastaan kyseisen asunnon haltija.

Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan.

Poliisi ottaa yhteyttä talon asukkaisiin vahinkojen selvittämiseksi vapun jälkeisellä viikolla.