Kuinka laajat valtuudet Supo ja Puolustusvoimat ovat saamassa tiedusteluun? Katso suora lähetys klo 9.30 alkaen

Siviili- ja sotilastiedustelun lainsäädäntöä sekä niiden valvontaa valmistelleet työryhmät ovat saaneet valmiiksi ehdotuksensa uusiksi tiedonhankintakeinoiksi.

suojelupoliisi
Supon ulko-ovi
Juha-Pekka Inkinen / Yle

Seuraa suoraa lähetystä tiedustelutilaisuudesta klo 9.30 alkaen sisäministeriön verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Tiedustelulainsäädäntöä pohtineet työryhmät luovuttavat tänään keskiviikkona mietintönsä ministereille.

Tiedustelulainsäädäntöä on valmisteltu kolmen työryhmän voimin sisä-, puolustus- ja oikeusministeriössä. Mietinnöt luovutetaan sisäministeri Paula Risikolle (kok.), puolustusministeri Jussi Niinistölle (ps.) sekä oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille (ps.) tänään Säätytalolla kello 9.30.

Luovutustilaisuudessa ovat mukana myös muun muassa suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari ja Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri Harri Ohra-aho.

Työryhmät ovat valmistelleet lainsäädäntöä siviili- ja sotilastiedusteluun sekä niiden valvontaan.

Helsingin Sanomat kertoi (siirryt toiseen palveluun) eilen tiistaina, että työryhmät julkistavat tänään listan uusista salaisista tiedonhankintakeinoista, joita Supo ja Puolustusvoimat saisivat käyttöönsä. Näitä olisivat ainakin niin sanottu paikkatiedustelu eli vaivihkainen käynti jossain paikassa, josta on tarkoitus löytää tiedustelun tarvitsema tieto sekä kirjeen tai muun lähetyksen pysäyttäminen ja jäljentäminen.

Politiikkaradio pureutuu tiedustelulain suuntaviivoihin

Tiedustelulain suuntaviivoja käsitellään tänään myös Politiikkaradiossa.

Vieraana ovat tiedustelulainsäädännön uudistamista seuraavan parlamentaarisen seurantaryhmän puheenjohtaja Tapani Tölli (kesk.) ja varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.). Suora lähetys Yle Puheessa klo 12.30-13.