1. yle.fi
  2. Uutiset

Legendaarinen Lallintalo saa oman musikaalin Raumalla – tähtenä Pauli Hanhiniemi

Ensi helmikuussa ensi-iltansa saavan musikaalin juonenkäänteet muotoutuvat yleisöltä kerättävien muistojen avulla.

musikaalit
tyhjä keikkalava
Säännöllinen keikkatoiminta loppui Lalliksella vuonna 2012.Mari Kahila / Yle

Lallis-musikaalin tapahtumat sijoittuvat 1980-luvulle. Monella on niiltä ajoilta mieleenpainuneita muistoja legendaarisesta keikkapaikasta Köyliössä. Nyt muistot heräävät henkiin Rauman kaupunginteatterin lavalla.

Musikaalin päärooleissa nähdään Pauli Hanhiniemi, Mikko Töyssy ja Ninni Kekki. Lavalle nousevat myös kaikki Rauman kaupunginteatterin omat näyttelijät. Heidän joukossaan on muun muassa teatteriin ensi kaudeksi kiinnitetty köyliöläinen, osa-aikainen maanviljelijä, Juha Kulmala.

Yleisö vaikuttaa lopputulokseen

Lallis-musikaalin käsikirjoittajat Osku Valve ja Otto Kanerva ovat jo hahmotelleet perusjuonen. Tarkemmat tapahtumat ja juonenkäänteet muovautuvat sen mukaan, minkälaisia muistoja keikkapaikalla käyneiltä saadaan. Työryhmä käynnistää muistojen keräämisen lähiaikoina.

– Olen huomannut, että ihmisille tulee positiivinen pilkahdus silmään. He alkavat heti muistella, kun Lalliksesta puhutaan. Se on ollut merkittävä paikka tämän seutukunnan ihmisille, Otto Kanerva toteaa.

Jos muistoja kertyy läjäpäin, on luvassa mahdollisesti valokuvanäyttely ja konserttikin. Jotain voi tapahtua myös Lalliksen lavalla.

– Katsotaan miten käy, jos tämä lähtee oikealla kiertoradalle. Onhan siellä iso lava, jossa voi saada ison tapahtuman aikaan.

Kukkona tunkiolla

Pauli Hanhiniemen valinta päärooliin oli käsikirjoittajan ja ohjaajan mukaan lopulta varsin luonteva. Hanhiniemi esiintyi yhtyeensä kanssa Lalliksella sen kultavuosina usein.

– Hän pyöri siellä Kolmannen naisen aikoihin kukkona tunkiolla, Otto Kanerva naurahtaa.

Hanhiniemi muistelee aikoja kaihoisasti. Lallintalo muistuttaa häntä siitä kulttuurista, jossa hän varttui. Tuhannet ihmiset kerääntyivät yhteen keskelle peltoa kuuntelemaan musiikkia. Lallintalollekin väkeä tuli perjantaisin busseilla Turusta, Porista ja ympäryskunnista. Nuoria saapui 1 500 – 3 000.

– Siihen aikaan Lallintalon tyyppiset paikat kukoistivat. Ne olivat rokkibändeille hyviä paikkoja esiintyä. Sanoisin, että paikat olivat osa arvokasta kulttuuria, Hanhiniemi toteaa.

Ensi vuonna hän nousee teatteriin rakennetun Lalliksen lavalle Retkue-yhtyeensä kanssa. Hanhiniemi aikoo itse muuttaa Raumalle esityskauden ajaksi ja uskoo yhtyeenkin viihtyvän siellä tiiviisti.

Lue seuraavaksi