Monenlaista tieremonttia Rovaniemellä: kolmet uudet liikennevalot, Koskikadun pyörätie uusiksi ja Kairatie kuntoon

Tietöiden etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa Facebookissa ja Twitterissä.

infrarakentaminen
Rovaniemen yhdyskuntatekniikan rakennusohjelma vuodelle 2017.
Tänä kesänä korjataan teitä muun muassa Etelärannassa ja Kairatiellä.Rovaniemen kaupunki

Rovaniemellä tehdään tietöitä koko ensi kesän ajan. Hallituskadun, Valtakadun ja Yliopistonkadun remontti alkoi uudelleen viime viikolla ja se jatkuu syyskuulle saakka.

Tietyö rajoittaa liikennettä niin, että välillä autojen käytössä on vain yksi ajokaista suuntaansa. Liikennejärjestetlyt voivat myös muuttua lähes päivittäin. Rakennuspäällikkö Arvo Seppälä vinkkaa, että pahimmat rytinätkohdat kannattaa kiertää.

– Järjestelyt ruuhkauttavat liikennettä, joten jos mahdollista, kohde kannattaa kiertää Nelostien kautta, Seppälä sanoo kaupungin tiedotteessa.

Uusia valoristeyksiä perätysten

Poliisiaseman ja kirkon välille tulee kesän aikana kolmet uudet liikennevalot: Hallituskadun ja Valtakadun kulmaukseen, väliaikaisen liikenneympyrän tilalle rautatiesillan kohdalle sekä Vapaudentien ja Yliopistonkadun risteykseen.

Väliaikainen liikenneympyrä on kerännyt kannatusta rovaniemeläisautoilijoilta, mutta se saa väistyä turvallisuussyistä.

– Liikenneympyrän kohdalla kevyt liikenne ei pääse turvallisesti kulkemaan rautatiesillan suunnasta Valtakadun yli keskustan puolelle. Liikenneympyrän säilyttäminen vaatisi alikulun rakentamisen kevyelle liikenteelle, mutta kyseiseen kohtaan sellaista ei voida tehdä muun muassa rautatien läheisyyden takia, tiedotteessa perustellaan.

Vapaudentien ja Yliopistonkadun risteyksen uusilla liikennevaloilla ennakoidaan uuden Lampelan asuinalueen kasvavaa liikennevirtaa keskustaan.Lampela sijaitsee Prisman, rautatien ja nelostien välisessä kolmiossa.

Kaupungilta vakuutetaan, että Vapaudentien ja rautatiesillan kohdalle tulevat liikennevalot kytketään yhteen sujuvaksi vihreäksi linjaksi.

Koskikadulla kaadetaan puita

Koskikadulla uusitaan kevyenliikenteen väylää kesän aikana. Pohjolankadun ja Lapinkadun väliselle osuudelle rakennetaan myös uusi sadevesijärjestelmä ja tehdään kiveystöitä, minkä vuoksi kevyen liikenteen väylä joudutaan siirtämään väliaikaisesti jalkakäytävälle tai ajotien reunaan.

Remontin vuoksi ajoradan ja kevyen liikenteen väylän välistä poistetaan joitakin koivuja, mutta tilalle istutetaan uusia koivuja ja pihlajia.

– Puita on pakko ottaa pois, koska maata joudutaan kaivamaan kolmen metrin syvyydeltä ja juuret vaurioituvat väkisin. Koivuja on parempi ottaa pois kuin antaa niiden kuolla pystyyn. Puista ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, koska istutusten jälkeen niitä on jopa enemmän kuin aiemmin, Arvo Seppälä rauhoittelee tiedotteessa.

Somessakin voi seurata

Kairatiellä Teerikadun ja Pohjolankadun välisellä osuudella jatkuvat tietyöt jo tällä viikolla. Tieosuutta aletaan päällystää juhannuksen jälkeen, mutta Kairatietä ei suljeta autoilta kuin pariksi päiväksi.

Autoilijoita kehotetaan välttämään Kairatien käyttöä työmaan aikana. Urakan on määrä valmistua heinäkuun lopulla.

Tietyöt jatkuvat myös kirkon ympärillä, missä päällystetään teitä ja tehdään kiveyksiä. Myös kirkkoa vastapäätä oleva parkkipaikka päällystetään graniittikiveyksellä ja asfaltilla.

Kaupungin yhdyskuntatekniikan yksikkö toivoo autoilijoiden löysäävän kaasujalkaa.

– Emme tee näitä remontteja virkamiehiä vaan kaupunkilaisia varten. Jos kaupunkilaiset sietävät häiriöitä syksyyn asti, niin seuraavat 50 vuotta saavat olla näillä tieosuuksilla rauhassa, Arvo Seppälä lupaa.

Tietöiden etenemistä voi seurata kesän ajan Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #roiliikenne.