1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. autoteollisuus

Tässä Uudenkaupungin Mersun uudet muodot – valmistaja vaikenee yksityiskohdista

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas ryhtyy valmistamaan Mercedes Benzille uutta kompaktiautomallia eli perheautoa. Nyt sen linjat on todennäköisesti paljastettu.

Kuva: Mercedes-Benz

Valmet Automotive ja Mercedes-Benz tiedottivat viime kuussa, että Uudenkaupungin autotehdas ryhtyy valmistamaan Mersun seuraavan sukupolven automallia. Projektin valmistelut on jo aloitettu, mutta mallista ei ole paljastettu toistaiseksi mitään yksityiskohtia.

Nyt Mercedes-Benz on kuitenkin esitellyt ensimmäiset vihjeet uudesta kompaktikokoluokan konseptimallista. Uuden auton linjoja ja muotoja esitellään Shanghain autonäyttelyssä.

Edelleenkään sen paremmin Valmet Automotive kuin Vehokaan eivät pukahda mitään Uudenkaupungin uudesta Mersu-mallista. Valmistus alkaa syksyllä 2018.

Uuden Mersun konseptimalli kantaa nimeä Compact A Sedan. Vaikka auto ei ainakaan välttämättä ole sama, joita Uusikaupunki ryhtyy valmistamaan, sen muodot ovat luultavasti hyvin samankaltaiset.

Mercedes-Benzin mukaan uudet autot ovat saaneet suunnitteluvaikutteita dynaamisesta coupésta ja premiun-tason sedanista. Valmistajan mukaan uutuudesta saa vahvan ensivaikutelman periaatteista, joille tuleva mallisarja eri vaihtoehtoineen rakentuu.

Mersuja valmistavan Daimlerin mukaan taitosten aika muotoilussa on ohi. Konseptimallin muotoja kuvaillaan pelkistetyiksi.

Tällä hetkellä Valmet Automotive valmistaa Uudessakaupungissa Mercedes-Benzin A-sarjaa ja GLC-sarjaa.