Poliisi kuoli hyökkäyksessä lähellä egyptiläisluostaria

Iskussa loukkaantui lisäksi ainakin neljä poliisia. Terroristijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa iskun takana.

Egypti
Kirkossa mustiin pukeutunut pappi katsoo hajonneita kirkon penkkejä, joiden yllä kulkee eristysnauhaa. Taustalla väkijoukko.
Räjähdys aiheutti tuhoa koptikirkossa Tantan kaupungissa Egyptissä. Ainakin 25 ihmistä sai surmansa.Khaled Elfiqi / EPA

Egyptissä ainakin yksi poliisi on kuollut ja neljä on haavoittunut, kun aseistetut miehet avasivat tulen tarkastuspisteellä lähellä Pyhän Katariinan eli Siinain luostaria. Tarkastuspiste sijaitsee noin sadan metrin päässä luostarin pääsisäänkäynnistä.

Egyptin sisäministeriön mukaan tarkastuspisteellä olleet poliisit vastasivat tulitukseen. Poliisit haavoittivat osaa hyökkääjistä. Iskun tekijät kuitenkin pakenivat paikalta, heitä etsitään nyt alueella.

Terroristijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa iskun takana.

Pyhän Katariinan luostari on suosittu kohde. Siellä käy vuosittain tuhansia vierailijoita.

Hyökkäys tehtiin on vain kymmenen päivää aiemmin kuin roomalaiskatolisen kirkon paavi Franciscuksella on tarkoitus vierailla Egyptissä.

Yhdeksän päivää sitten Egyptissä iskettiin koptikristittyjen palmusunnuntaimessuihin Tantassa ja Alexandriassa. Äärijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa myös näiden pommi-iskujen takana. Iskuissa menehtyi yhteensä 45 ihmistä.

Egyptissä asuu noin 90 miljoonaa ihmistä. Väestöstä noin kymmenen prosenttia on kristittyjä. Isis on uhannut tekevänsä lisää iskuja Egyptin kristittyjä vastaan. Monet koptit ovat paenneet kodeistaan ääri-islamistien vainon takia viime kuukausien aikana.

Vuodesta 2013 Pohjois-Siinain alueella jihadistit ovat surmanneet satoja poliiseja ja turvallisuusjoukkojen jäseniä.

Lähteet: Reuters, STT