yle.fi-etusivu

Nuori rattijuoppo kaahasi poliisia karkuun Rovaniemellä

Mies ajoi huomattavaa ylinopeutta ja pitkin pyörätietä, kunnes poliisi sai pysäytetyksi hänet Rovaniemen keskustan lähellä tiistaina aamuyöllä.

liikennejuopumus

Poliisi huomasi epäilyttävän auton liikenteessä Rovaniemen keskustassa tiistaina aamuyöllä. Poliisi lähti auton perään ja kytki pysäytysvalot päälle.

Kuljettaja ei kuitenkaan pysähtynyt vaan jatkoi matkaansa ajaen välillä pyörätiellä ja vaarallisesti heittelehtien. Kuljettaja ajoi myös päin punaisia liikennevaloja ja useista risteyksistä piittaamatta kärkikolmiosta. Lisäksi auto ajoi yli 100km/h alueella, jossa on 30km/h nopeusrajoitus.

Poliisi sai ajoneuvon pysäytetyksi keskustan tuntumassa. Kaksi poliisiautoa vaurioitui lievästi takaa-ajon yhteydessä, mutta henkilövahinkoja ei tullut.

Huumeita ja alkoholia veressä

Kuljettajaksi paljastui 18-vuotias mies, joka puhalsi alkometriin 0,9 promillea. Lisäksi miehelle tehty huumepikatesti oli positiivinen.

Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.