Wipakilla työnseisaus keskiviikkona – pääluottamusmies: "Vakavasti tulehtunut tilanne"

Työtekijät ovat marssineet ulos työpaikaltaan Wipakin tehtaalla Nastolassa. Syynä on yhtiön harjoittama henkilöstöpolitiikka.

työnseisaukset
Mies tekee töitä Wipakin tehtaalla Nastolassa.
Wihuri Group

Wipakin muovipakkaustehtaalla Nastolassa on meneillään työnseisaus. Vajaat kolmesataa tehtaan työntekijää on poistunut työpaikaltaan keskiviikkona.

Työntekijöiden pääluottamusmies Kettil Raution arvion mukaan työnseisaus kestää vähintään vuorokauden. Pääluottamusmiehen mukaan syynä on yhtiön harjoittama henkilöstöpolitiikka. Joulukuussa päättyneet yt-neuvottelut eivät ole pääsyy tyytymättömyyteen. Yt-neuvottelut johtivat 11 henkilön irtisanomiseen.

– Se ei ole tässä noussut erityisesti esiin. Yritämme selvittää asiaa, mutta nyt näyttää siltä, että tässä on vakavasti tulehtunut tilanne, sanoo pääluottamusmies Kettil Rautio.

Wipakin toimitusjohtaja Tuula Suur-Hamarin mukaan lakko on laiton ja se vahingoittaa yhtiötä. Hänen mielestään yhtiön henkilöstöpolitiikka ei ole huonoa.

– Olemme tänään ja aikaisemminkin keskustelleet asiasta. Siellä on paljon historian painolastia, mikä on jäänyt hiertämään. Myös kiky-sopimus ja esimies-asiat nostattavat tunteita. Mutta silti on yllätys, että näillä asioilla lakkoon päädyttiin, sanoo Tuula Suur-Hamari.

Työnseisauksesta kertoi ensin ESS verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Wipak on toiminut Nastolassa vuodesta 1969 alkaen, ja yhtiö työllistää noin 390 henkilöä.