KalPan pelien aikana jaetaan joskus kymmeniäkin parkkisakkoja – pettyneimmät ovat vaatineet jopa seuralta hyvitystä

Kaikki KalPan peliin tulevat eivät mahdu pysäköimään jäähallin lähelle, vaikka haluaisivatkin. Seura muistuttaa, että vaihtoehtoja on olemassa.

KalPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
Kuopion jäähallin vieressä oleva pysäköintialue.
Jukka Eskanen/Yle

Pysäköintipaikat ovat tiukassa Kuopion jäähallin ympäristössä. Autoja pysäköidään väärin etenkin KalPan peli-iltoina.

Pysäköinnintarkastaja Vesa Jussila Kuopion kaupungilta sanoo, että yksi ongelmapaikoista on uimahallin takapiha. Myös nurmikkoalueille pysäköidään surutta.

Autolla peliin tulevien kannattaa muistaa, että pysäköinnissä ei ole jäähallin ympäristössä mitään poikkeusjärjestelyjä KalPan pelien aikana. Jussila muistuttaa, että auto on pysäköitävä liikennemerkkien mukaan.

Myös poliisi edellyttää KalPan yleisöltä tieliikennelain noudattamista. Poliisi painottaa lisäksi, että pelastusteille ei saa pysäköidä.

Kuopiossa kaupungilla on iltaisin tyypillisesti työvuorossa kaksi pysäköinnintarkastajaa. Joinakin peli-iltoina virhemaksuja tulee vain muutamia, mutta joskus maksulappuja saatetaan kirjata 30–40 kappaletta.

Pysäköintivalvontaa tehdään iltaisin myös muualla Kuopiossa, joten valvonta ei keskity pelkästään KalPan peleihin tai muihin tapahtumiin.

Autoja pysäköidään väärin Kuopiossa etenkin isojen tapahtumien aikana ja esimerkiksi KuPSin pelien aikana. Vuonna 2016 Kuopion kaupungin pysäköinninvalvonta kirjasi 23 000 pysäköintivirhemaksua. Keskusta-alueella virhemaksu on 60 euroa ja kaupungin laitamilla 50 euroa.

Haapaniemenkadun pysäköintitalo on yksi vaihtoehto kannattajan autolle

Pysäköinnintarkastajat työskentelevät pareittain ja välillä palaute on asiatonta. Tarkastajien huomatessa väärin pysäköityjä autoja periaatteena on sakottaa kaikki samalla alueella olevat autot.

Pysäköintipulmat ovat hyvin tiedossa myös KalPan toimistolla. Markkinointipäällikkö Paula Seppäsen mukaan kannattajilta tulee joskus vihaisia puheluita ja vaaditaan KalPaa maksamaan pysäköintivirhemaksu.

Seppänen painottaa, että pysäköinti on aina kuljettajan omalla vastuulla. Jäähallin läheisyydessä on yli 500 pysäköintipaikkaa, mutta KalPa suosittelee käyttämään mahdollisuuksien mukaan yleisiä kulkuvälineitä.

Paula Seppänen muistuttaa KalPa-faneja Haapaniemenkadun pysäköintitalosta. Muutaman sadan metrin päässä jäähallista sijaitsevassa talossa on maksuton pysäköinti KalPan pelien aikana. Pysäköintitalossa on yhteensä yli 200 autopaikkaa.

Haapaniemenkadun pysäköintitaloa on markkinoitu KalPan katsojille jo kolme kautta, mutta talo ei ole kuitenkaan lyönyt vielä täysin läpi.