Oikeus: Viitasaaren tuhopoltosta epäilty ei syyllinen – tuomittiin muista rikoksista

Keski-Suomen käräjäoikeuden ratkaisun mukaan näyttö ei ollut riittävä viidestä tapon yrityksestä tuomitsemiseen. Oikeus tuomitsi miehen kuitenkin vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen yhdeksästä muusta rikoksesta.

rangaistukset
Tuomarin nuija pöydällä oikeussalissa.
Yle

Keski-Suomen käräjäoikeus on katsonut, että näyttö ei ollut riittävä viitasaarelaismiehen tuomitsemiseen viidestä tapon yrityksestä ja tuhopoltosta.

Syyttäjä vaati viitasaarelaismiehelle kuuden vuoden vankeusrangaistusta omakotitalon tuhopoltosta, jossa hän syyttäjän mukaan oli yrittänyt tappaa vaimonsa ja tämän lapset.

Oikeuden mukaan palon syttymissyytä ei osoitettu riittävän selvästi, ja sitä kautta jää toteen näyttämättä myös se, että syytetty olisi sytyttänyt palon.

Samalla istunnolla käsiteltiin kuitenkin useita saman syytetyn syytteitä. Muutamia syytteitä oikeus hylkäsi, mutta tuomitsi miehen kahdesta lievästä vahingonteosta, kahdesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, laittomasta uhkauksesta, törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, lievästä pahoinpitelystä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Käräjäoikeus piti osaa rikoksista lajeissaan vakavina, ja tuomitsi miehen vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Rangaistus tuomittiin koventamisperusteella, sillä samalla miehellä on vuosilta 2011-2016 tuomiot 39 eri rikoksesta. Näistä huomattava osa on samanlaisia kuin ne, joista mies nyt tuomittiin.