Matilda liimasi autoonsa 3000 tarraa – "Ajattelin ensiksi vain testata lokasuojan"

Matilda Strömman päätyi erikoiseen ratkaisuun halutessaan peittää viallista maalipintaa. Auto sai maalin sijaan pinnoitteen värikkäillä tarroilla.

autojen tuunaus
tarroja liimattuna autoon

Auton kyljessä komeilevat sulassa sovussa Ihmenainen, Hello Kitty, Marilyn Monroe ja Mikki Hiiri. Hahmojen alta pilkottaa erilaisia tekstejä, kukkia, autoja ja kasvoja. Turkulaisen Matilda Strömmanin auto on saanut uutta ilmettä kolmen tuhannen tarran avulla.

Ajattelin ensiksi vain testata lokasuojan, mutta se levisi sitten.

Matilda Strömman

Aluksi tarkoituksena oli peitellä huonosti maalatun auton maalivalumia. Autotuunari tilasi netistä tarrapaketin ja asetteli tummimmat ja rumimmat alle. Päällimmäisiksi saivat jäädä lempihahmot: suloiset Hello Kittyt, yksisarviset ja kätyrit eli Minion-hahmot.

erilaisia tarroja
Johanna Manu / Yle

Ensimmäisten tarrojen kohdalla epäilytti vielä kovasti.

– Tuli vähän sellainen olo, että onko tämä nyt hyvä idea vai ei. Ajattelin ensiksi vain testata lokasuojan, mutta se levisi sitten.

Auto on kuorrutettu tarroilla ikkunoita, kattoa ja konepeltiä lukuunottamatta. Matilda pitää auton kiillottamisesta, joten osa pinnoista jää vaille tarroja. Konepelti, joka sai kolauksen lumikolasta ja naarmuuntui, korjataan muilla keinoin kuin tarroittamalla.

tarroja liimattuna autonperään
Johanna Manu / Yle

Parkkipaikkojen piristys ja kauhistus

Erikoinen ja värikäs ratkaisu kiinnittää huomiota. Matilda Strömman on saanut haukkuja auton pilaamisesta, mutta myös kehuja siitä miten hänen hauska autonsa piristää.

– Kyllä kun tuolla ajelee, niin ihmiset ajavat viereen ja osoittavat sormella. Parkkipaikalla tulevat naureskelemaan tai haukkumaan.

Ja mitä tulee pilaamiseen, niin omistajaa ei huoleta lähes 20 vuotta vanhan auton tuunaaminen. Katumisen tunne on painanut päälle vain silloin, kun tulee paljon negatiivista kommenttia.

– Auto ei ole kallis, joten ei ole väliä mitä sillä tekee, Matilda sanoo huolettomasti.

Monella ovat sormet syyhynneet repimään tarroja irti, mutta tarrapussi takapenkillä ajeleva Matilda antaa mieluummin käyttämättömän tarran jemmastaan.

kasa erilaisia tarroja
Johanna Manu / Yle
nainen liimaan tarraa auton kylkeen
Johanna Manu / Yle

Painepesurilla puhdasta jälkeä

Vanhimmissa tarroissa väri on haalistunut, mutta reunat eivät vielä repsota. Matilda Strömman kertoo uusivansa tarroja sitä mukaa, kun ne jossain vaiheessa ovat liian haaleita tai lepattavat reunoistaan.

Yllättäen tarrapinta on kestänyt myös kunnon pesun.

– Kaikki aina kyselevät, että miten voit mennä harjapesuun. No, en ole menossa! Tarrat pysyvät, kun pesee painepesurilla.

Toistaiseksi tilauksia vastaanvanlaisesta tuunaamisesta ei ole tullut. Matilda epäilee, että kenelläkään muulla ei ole pokkaa ajella moisella menopelillä.

auto, joka on koristeltu tarroilla
Johanna Manu / Yle

Kaveria ei jätetä – paitsi jos hinnasta sovitaan

Tarra-autosta on netissä myynti-ilmoitus. Matilda Strömman kertoo laittaneensa auton myyntiin kokeeksi. Hän kertoo kiintyneensä siihen neljässä vuodessa niin kovasti, että ei välttämättä halua siitä edes luopua.

Ei ainakaan kovin edullisesti. Hän pyytää vanhasta Volvostaan huomattavasti suolaisempaa hintaa kuin moni muu nettimyyjä vastaavilla vuosirenkailla ja kilometreillä. Tosin muista puuttuu tarraisen persoonallinen viimeistely.

– Jos tarpeeksi maksetaan, mutta mä luulen, ettei kukaan maksa, Matilda nauraa.