Prinsessa Dianan muistoksi avattiin tuhansien kukkien puutarha – "Sydänten kuningattaren" kuolemasta 20 vuotta

Kensingtonin palatsi muistaa Dianaa myös hänen pukeutumistyylistään kertovalla näyttelyllä.

Walesin prinsessa Diana
Prinsessa Diana vuonna 1995
Prinsessa Diana vuonna 1995.AOP

Lontoossa Kensingtonin palatsi on muuttanut yhden puutarhoistaan tilapäisesti Valkoiseksi puutarhaksi 20 vuotta sitten kuolleen prinsessa Dianan muistoksi.

Nimensä mukaisesti puutarhan täyttävät valkoiset kukat, joiden joukossa on yksittäisiä väriläiskiä. Palatsin mukaan (siirryt toiseen palveluun)kukkien valinnassa ovat toimineet innoittajina prinsessan elämä ja tyyli.

Kaikkiaan puutarhaan on istutettu 12 000 kukkaa, lajeina (siirryt toiseen palveluun) muun muassa tulppaaneja, narsisseja, kesäkynttilöitä, tähtilaukkoja, kellohyasintteja ja ruusuja. Puutarhassa kukkivat myös Dianan lempikukat, lemmikit.

Palatsi muistaa Dianaa myös hänen tyylistään kertovalla näyttelyllä (siirryt toiseen palveluun). Diana: Her Fashion Story -näyttelyssä on esillä Dianan asuja nuoruusajan hillityistä vaatteista myöhempien vuosien elegantteihin luomuksiin.

Mekkoja mallinukketorsojen päällä korokkeella, jota ympäröi läpinäkyvä seinä. Nainen seisoo vieressä. Takaseinällä on valokuvia prinsessa Dianasta.
Prinsessa Dianan asuja on esillä Kensingtonin palatsissa on ensi vuoteen asti.Will Oliver / EPA

Helmikuussa avatun näyttelyn suosio on ollut niin suurta, että ennakkoliput on myyty useina päivinä loppuun, palatsi kertoo näyttelyn sivuilla.

Diana ja Charles seisovat rinnakkain. Charlesin käsi on Dianan hartialla.
Lady Diana Spencer ja prinssi Charles julkistivat kihlauksensa Buckinghamin palatsin puutarhassa 24. helmikuuta 1981. STR / EPA

Diana Spencer avioitui prinssi Charlesin kanssa heinäkuussa 1981. Prinssi William syntyi vuonna 1982 ja prinssi Harry vuonna 1984. Pariskunta erosi vuonna 1996.

Diana asui aikoinaan Kensingtonin palatsissa. Nyt se on Williamin ja Harryn koti. Osa palatsista on avoinna yleisölle.

Suuri kukkakimppumeri palatsin aidan vieressä. Ihmisiä seisoo katselemassa kukkia.
Dianan kuolema 20 vuotta sitten aiheutti Britanniassa maansurun. Lukemattomat ihmiset toivat kukkia Kensingtonin palatsin edustalle.Paul Vicente / EPA

Diana kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997. Onnettomuudessa saivat surmansa myös Dianan miesystävä Dodi al-Fayed sekä autonkuljettaja Henri Paul.

Juttua tarkennettu 20.4. kello 6.27: Pariskunta erosi vuonna 1996, ei 1986.