Koe uusi yle.fi

Esitys Rovaniemellä: keskustan hoitotiimit uusiksi ja kahteen toimipisteeseen

Osa avovastaanotosta siirtyisi syksyllä Urheilukadulle tiloihin, joissa on nyt mielenterveyspalvelut.

Kunnalliset terveyskeskukset
Sairaalakadun terveyskeskus Rovaniemellä
Sairaalakadun terveysasema tyhjennetään vuoden loppuun mennessä.Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemellä suunnitellaan avovastaanoton osittaista siirtämistä väliaikaisesti Urheilukadulle, keskuskentän kupeeseen.

Sairaalakadun terveyskeskustalo on päätetty tyhjentää vuoden loppuun mennessä, ja hoitotiimeille etsitään väliaikaisia tiloja.

Samalla terveydenhuollon tiimijako muutetaan niin, että nykyiset Rova-,Kaira-, Ounas- ja Uitto-tiimit yhdistetään kahdeksi tiimiksi. Pulkamontiellä toimivat tiimit pysyisivät ennallaan.

Uuden tiimijaon valmistelu aloitetaan jo ensi viikolla, kertoo Rovaniemen perusturvan toimialajohtaja Markus Hemmilä.

Kemijoki Oy:n tiloihin

Toinen keskusta-alueen uusista tiimeistä sijoitetaan esityksen mukaan syksyllä osoitteeseen Urheilukatu 5-7 ja toiseen kerrokseen.

– Siellä on parikymmentä huonetta, Hemmilä kertoo.

Urheilukadun kakkoskerroksessa sijaitsevat tällä hetkellä mielenterveyden avopalvelut, jotka puolestaan siirtyvät syyskussa Kemijoki Oy:n toimitaloon Valtakadulla.

Hemmilä kertoo, että toinen tiimeistä sekä kaikkien asukkaiden yhteinen pikapoli muuttaisivat väliaikaisesti joko Rinteenkulman kauppakeskukseen tai tilaelementtirakennukseen Sairaalakadun pihalle.

Paljonko kunnalliseen jää?

Sairaalakadun kiinteistön sisäilmaongelmat pakottavat etsimään avoterveydenhuollolle pikaisesti väistötilat. Lopulliset tilat ovat vielä suunnittelussa ja yhtenä vaihtoehtona on sijoittaa avovastaanoton tilat kaupungintalolle Hallituskadulle, Hemmilä kertoo.

Kaupungin avoterveydenhuolto on Hemmilän mukaan nyt suuren muutoksen edessä, sillä sote-uudistuksessa lisääntyvä valinnanvapaus voi viedä asiakkaita kuntapalveluista yksityispuolelle.

Rovaniemen terveyskeskussairaala on jo päätetty siirtää Pulkamontien terveysasemalle sekä tilaelementtirakennukseen terveysaseman pihapiirissä.

Rovaniemen perusturvalautakunta käsittelee esitystä ensi viikolla.