yle.fi-etusivu

Poliisin valvontaiskun tulos: Lapissa 55 kuljettajaa sai sakkoa ylinopeudesta

Tulos synkkeni viime vuodesta, jolloin samassa valvontamaratonissa ajonopeuden ylittämisestä jaettiin 23 sakkoa tai rikesakkoa.

Nopeusvalvonta (Tieliikenne)
Poliisin nopeusvalvontaa.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Lapin poliisi oli kolmatta kertaa mukana Euroopan liikennepoliisiverkoston koordinoimassa nopeusvalvontamaratonissa, joka kesti keskiviikkoaamusta torstaiaamuun. Valvontaa tehostettiin sekä valtateillä että taajamissa.

Valvonnan tuloksena poliisi kertoo jakaneensa vuorokauden aikana ylinopeuksien vuoksi sakkomääräyksiä, sakkovaatimuksia ja rikesakkomääräyksiä yhteensä 55. Edellisvuonna samassa valvontaiskussa jaettiin Lapissa 7 sakkoa ja 16 rikesakkoa ylinopeuksista.

Poliisin kirjallisella huomautuksella ylinopeudesta selvisi 9 kuskia. Autojen tarkastuksen yhteydessä selvitettiin myös, oliko auto katsastettu ja verot maksettu. Näistä puutteista tehtiin yhteensä 12 ilmoitusta.

Vain selviä kuskeja

Lisäksi poliisi tarkasti raskaan liikenteen kuormia ja ajo- sekä lepoaikoja. Näiden tuloksena poliisi kirjoitti kolme ylikuormamaksua.

Valvonnassa jäi myös kiinni yksi etsintäkuulutettu ja yksi ajo-oikeudeton kuljettaja. Kaikki tarkistetut kuljettajat puhallutettiin, mutta kenenkään kohdalla tulos ei ylittänyt rattijuopumuksen rajaa.