Lähes 7 000:lle ylinopeussakot – Tehovalvonnassa kiinni myös 19 etsintäkuulutettua

Suuresta kiinnijääneiden määrästä huolimatta liikenne sujui pääosin hyvin ja maltillisilla nopeuksilla, poliisi sanoo.

ylinopeus
Automaattinen kameravalvonta.
Ismo Pekkarinen / AOP

Poliisin vuorokauden kestäneessä nopeusvalvontaoperaatiossa jäi kiinni 6 710 ylinopeutta ajanutta. Näistä yli viisi tuhatta todettiin automaattivalvonnassa, poliisi tiedottaa.

Korkein automaattivalvonnassa ilmennyt ylinopeus mitattiin nelostiellä Iissä, Pohjois-Pohjanmaalla. Kuljettaja ajoi 60 kilometrin rajoitusalueella nopeudella 113 kilometriä tunnissa.

Poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo, että toiveissa olisi ollut pienempi määrä ylinopeutta ajavia kuin viime vuonna.

– Olisimme tietenkin toivoneet, että näitä tavattujen ylinopeusrikkomusten määrä olisi ollut pienempi. Tämä oli aika samaa tasoa kuin viime vuonna, mutta kun ennakkotiedotusta oli paljon, niin olisi toivonut, että se olisi ollut pienempi.

Suomi oli mukana eurooppalaisessa nopeusvalvontamaratonissa kolmatta kertaa. Tehovalvonta alkoi keskiviikkona aamulla ja päättyi torstaiaamuun.

Kiinnijääneiden määrä on valvonnan määrään suhteutettuna samaa luokkaa kuin vuosi sitten vastaavassa valvontaoperaatiossa, poliisi arvioi.

Valvonnan yhteydessä poliisi tavoitti 19 etsintäkuulutettua. Lisäksi todettiin 30 muuta rikosta. Näiden joukossa oli erilaisia liikenteeseen liittyviä ajoneuvorikkomuksia kuten viritettyjä mopoja ja katsastamattomia autoja. Polisii kirjasi kuitenkin myös neljä huumausainerikosta.

Suuresta kiinnijääneiden määrästä huolimatta liikenne sujui kuitenkin pääosin hyvin ja maltillisilla nopeuksilla, poliisi sanoo.