KalPa varautuu finaalien kireään otteluohjelmaan – varasi lennon tiistaille ja kutsui yhteistyökumppanit mukaan

Lauantain vieraspeliin KalPa matkustaa bussilla jo perjantaina.

KalPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
KalPa juhli tiistaina, Tappara ei niinkään
KalPan ja Tapparan mahdollinen viides finaalipeli pelataan Tampereella tiistaina.Tomi Hänninen

KalPa on varautunut jääkiekon mahdolliseen viidenteen liigafinaaliin varaamalla lennon Kuopiosta Tampereelle tiistaina.

Jos sarja ei ratkea maanantain neljännessä loppuottelussa, on viides finaalipeli edessä heti seuraavana päivänä. Tiukan aikataulun vuoksi KalPa on varannut tiistaiksi charter-lennon, jolle on kutsuttu myös seuran yhteistyökumppaneita.

– Pelit saattavat olla hyvinkin pitkiä ja vuorokauden tunnit rajalliset. Sen takia tuohon on kone varattu, toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo.

Tiistain ensimmäiseen liigafinaaliin KalPa matkusti bussilla ja yöpyi pelin jälkeen Jyväskylässä. Lauantain vieraspeliin kuopiolaisjoukkue matkustaa bussilla jo edellisenä päivänä.

Tappara puolestaan lensi vieraspeliinsä Kuopiossa torstaina ja tekee samoin myös maanantaina.

KalPalle otteluihin lentäminen on kovin harvinaista. Runkosarjan aikana otteluohjelma on suunniteltu siten, että peräkkäisinä päivinä olevat pelit eivät ole hyvin kaukana toisistaan.

Myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella peliohjelma oli sen verran löysempi, että lentomatkoja ei tarvittu. Välierissä puolestaan vieraspelit pelattiin lyhyen bussimatkan päässä Jyväskylässä.

KalPa johtaa finaalisarjaa monen yllätykseksi 2-0. Sarja voi siis katketa aikaisintaan jo maanantaina, jos kuopiolaisseura voittaa myös kaksi seuraavaa ottelua.

– Varaudutaan siihen, että sarja on pidempi kuin neljä peliä, toimitusjohtaja Saksman tyytyy toteamaan.

Saksmanille ei ole jäänyt huomaamatta, miten kiekkohuuma on levinnyt koko kaupunkiin kuopiolaisseuran menestyksen innostamana. Lipuilla on kova kysyntä ja kannustuslippuja näkyy siellä täällä kaupungilla.

– Huuma on aika kova. Minun aikana ei ole tämmöistä Kuopiossa ollut.