Presidentti Sauli Niinistö Ylen podcast -sarjassa: Merkel on ihminen, jota kovasti ihailen

Presidentti Niinistö ihailee muutamaa muutakin, vuosikymmenien takaa.

Ulkomaat
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja presidentti Sauli Niinistö Münchenin turvallisuuskonferenssissa 18. helmikuuta 2017.
Presidentti Sauli Niinistö ja Saksan liittokansleri Angela Merkel Münchenin turvallisuuskonferenssissa 18. helmikuuta 2017.Katri Makkonen / Tasavallan presidentin kanslia

Kaikilla meillä on esikuvamme tai idolimme. Presidentti Sauli Niinistö kuvailee Saksan liittokansleria Angela Merkeliä ihaillen ja suurella kunnioituksella. Johtajat ovat tavanneet lukuisia kertoja vuosien varrella, viimeksi Münchenin turvallisuuskonferenssissa.

– Jaha, päällikkö puhuu nyt, muistelee presidentti Niinistö hiljentyneensä kuuntelemaan kuten muukin salin yleisö.

– En ole välttämättä sitä mieltä, että hän aina olisi menetellyt viisaasti tai absoluuttisesti oikein. Kunnioitus tulee siitä, kun näkee, miten hän omalla vaatimattomalla tavallaan menee oman vakaumuksensa perässä ja tekee työtä johdonmukaisesti. Se on minusta vaikuttavaa.

Suomi ja Saksa ovat EU-politiikassa usein samoilla linjoilla.

– Velvollisuudentunne on meillä aika samantyyppinen, arvioi presidentti.

Kuuntele lisää Tasavallan presidentin Sauli Niinistön ajatuksia Euroopasta ja eurooppalaisuudesta Haloo Eurooppa -podcastista. Voit kuunnella tästä myös sarjan muita osia, joissa Ylen EU-erikoistoimittajan Susanna Turusen kanssa keskustelevat Lenita Airisto ja Aku Louhimies.