yle.fi-etusivu

Nordean pankkipalvelut nurin sunnuntaina huoltotöiden vuoksi: Käteistä ei voi nostaa, verkkopankki ei toimi

Katkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä, ja nettipankki on poissa käytöstä.

Nordea
Nordea Campus Helsinki.
Nordean palveluissa on sunnuntaina katko.Derrick Frilund / Yle

Nordean lähes kaikki pankkipalvelut ovat sunnuntaina poissa käytöstä. Pankkikonserni kertoo, että palvelukatko johtuu pankin it-järjestelmissä tehtävistä huolto- ja päivitystöistä.

Katko alkaa sunnuntaiaamuna kello 04.00. Nordea arvioi sen päättyvän illalla kello 18.

– Palvelukatkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä, eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Verkko- ja mobiilipankit ovat pois käytöstä katkon ajan. Korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistu, Nordea tiedottaa.

Katkon aikana ei voi myöskään hoitaa henkilökohtaisia pankkiasioitaan puhelimitse, koska asiakas ei voi tunnistautua palveluun pankkitunnuksillaan.

– Palvelukatkoon kannattaa varautua nostamalla etukäteen tarpeeksi käteistä sekä hoitamalla päivittäiset pankkiasiat ja asioinnin sähköistä tunnistautumista käyttävissä julkisissa tai muiden kolmansien osapuolien tarjoamissa palveluissa etukäteen, Nordea kehottaa.

Nordea muistuttaa, että katko vaikuttaa sen palveluihin myös ulkomailla. Esimerkiksi hotelli kannattaa maksaa jo lauantaina, koska sunnuntai maksukortti ei toimi.