Hotelli Keurusselkää myydään huutokaupalla – lähtöhinta 0 euroa

Ulosottovirasto myy Keuruun hotelli Keurusselän kiinteistöä verkkohuutokaupassa. Hotelli on toiminnassa, ja sitä operoivan yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 2,3 miljonaa euroa.

hotellit
Keurusselän huutokauppa.
Yle

Keski-Suomen ulosottovirasto on tänään avannut huutokaupan (siirryt toiseen palveluun) (huutokaupat.com) Keuruun hotelli Keurusselän kiinteistöstä. Lähtöhinta on nolla euroa, ja minimikorotus 2 000 euroa.

Hotellikokonaisuuden rakennusten pinta-ala on noin 8 000 neliötä, ja tilat vaativat laajaa kunnostusta.

Hotelli on toiminnassa. Sitä pyörittävien yrittäjien hotellilla oli viime vuonna lähes 50 000 asiakasta, ja liikevaihtoa runsaat 2,3 miljoonaa euroa. Hotelli työllistää tällä hetkellä suoraan 22 ihmistä ja lisäksi kymmenkuknta yritysten tai henkilöstöfirmojen kautta.

Hotellia tällä hetkellä operoivan Loma-Keuruu Oy:n yrittäjien mukaan kuluvan vuoden varaustilanne on hyvä, ja ensi vuoden varaukset vauhdissa.

Loma-Keuruulla ei ole tekemistä kiinteistön ulosottomyynnin kanssa, vaan se on myynnissä olevassa kiinteistössä vuokralaisena. Yrittäjien vuokrasopimus Keurusselän kiinteistöön on voimassa syyskuun loppuun saakka.

Toiminta ollut kannattavaa

Perinteikäs Keurusselkä on toiminut Keurusselkäjärven rannalla Keuruulla lähes 70 vuotta. Sen toiminta on ollut enemmän tai vähemmän tuuliajolla vuodesta 2009. Tuolloin Keurusselän taustayhtiö Lomaliitto meni konkurssiin.

Lomaliitolla oli useita hotelleja, mutta konkurssin aikaan Keurusselkä oli niistä ainoa kannattava.

Lomaliiton konkurssin jälkeen konkurssipesä pyöritti hotellia joitakin vuosia, koska positiivista tulosta tehneen hotellin pitäminen toiminnassa oli velkojien edun mukaista, joskaan ei pesänhoitajan mukaan kovin voitollista.

Vuonna 2014 Keurusselkää konkurssipesän lukuun hoitaneen yhtiön toimitusjohtaja sanoi, että hotellilla oli "kohtuullisen terveen hotellin liikevaihto", mutta piti kiinteistön energiakustannuksia hirvittävinä.

Kun konkurssipesä oli päässyt eroon Lomaliiton muista hotelleista, hotellin operointi oli konkurssipesälle liikaa, ja Keurusselkä suljettiin.

Vajaata vuotta myöhemmin pesä vuokrasi hotellin yrittäjäpariskunnalle, ja se avattiin uudelleen.

26.4. Juttuun tarkennettu, että myynnissä on hotellikiinteistö, ei liiketoiminta.