Tappara-pelaajan mailasta mustelman saanut toimittaja: "Tämä juttu on saanut vähän suuret siivet"

Kuopiolaistoimittaja sai Tapparan Veli-Matti Savinaisen mailasta selkäänsä ison mustelman torstain liigafinaalissa.

jääkiekko
Katsomokuvaa Niiralan montusta, KalPan faneja
Katsomokuvaa Niiralan montusta, KalPan faneja Tomi Hänninen

Torstain liigafinaalissa lievästi loukkaantunut toimittaja Mikko Juntunen toppuuttelee tapauksesta noussutta keskustelua.

Juntunen sai mailankappaleen selkäänsä melkoisella voimalla, kun Tapparan Veli-Matti Savinainen iski kaukalosta poistuessaan mailansa raivolla luukun kulmaan. Mailan osa lensi lähistöllä seissyttä Juntusta selkään, jolloin hän kaatui maahan.

– Kuulin kovan pamauksen ja sen jälkeen tunsin tuskaa selässä. Minulla vähän niin kuin petti jalat alta, hän kuvaa tapahtunutta seuraavana päivänä.

Kokenut toimittaja sai välikohtauksesta muistoksi ison mustelman. Juntusen mukaan myös otteluvalvoja kävi tarkistamassa hänen selkänsä välikohtauksen jälkeen. SM-liigan kurinpitoryhmän odotetaan antavan tänään tai viimeistään lauantaina aamulla päätöksensä siitä, saako Savinainen tempauksesta pelikieltoa.

Tieto mahdollisesta pelikiellosta tuli Juntuselle perjantaina uutena. Hän vähättelee itse tapausta sanomalla, että se on saanut "vähän suuret siivet".

– Olen itse pelannut pallopelejä ja tiedän, että joskus se nuoren miehen luonto käy kuumaksi.

Sitä Juntunen sanoo tosin ihmettelevänsä, että ainakaan perjantain keskipäivään mennessä Tapparan suunnalta ei ollut kuulunut anteeksipyyntöä tapauksesta.

Hänen mukaansa mailan toinen osa lensi ylös rappusille, jossa oli joukko pikkupoikia. Huonolla onnella mailankappale olisi voinut osua johonkin heistä.

KalPa voitti toisen liigafinaalin Kuopiossa maalein 3-2 ja johtaa nyt finaalisarjaa voitoin 2-0. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.