Koe uusi yle.fi

Uusnatseille tuomiot Jyväskylän riehunnasta – syytteet mellakasta hylättiin

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kahdeksan uusnatsia Jyväskylässä kesällä 2015 tapahtuneesta riehumisesta kaupungin keskustassa ja tavaratalossa.

rangaistukset
Äärioikeiston mielenosoitus Jyäskylässä 1.8.2015
Yle

Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomionsa uusnatsien väkivallanteoista Jyväskylässä. Väkivalta roihahti uusnatsien rauhallisesti sujuneen mielenosoituksen jälkeen kesällä 2015.

Käräjäoikeuden mukaan kyse ei ollut mellakasta, sillä väkivaltaa ei käyttänyt väkijoukko, vaan sen yksittäiset tunnistettavissa olevat jäsenet. Näin kaikki mellakan nimellä kulkeneet syytteet hylättiin.

Syyttäjä vaati kolmelle ehdotonta vankeutta väkivaltaisen mellakan johtamisesta, ja useille muille väkivaltaisesta mellakasta.

Kaiken kaikkiaan oikeus tuomitsi nyt tuomiolla olleista 18 syytetyistä kahdeksan. Yksi tuomittiin 50 päivän ehdottomaan vankeuteen, viisi ehdolliseen vankeuteen enimmillään runsaaksi puoleksi vuodeksi, ja yksi päiväsakkoihin.

Tuomioon johtaneet rikokset olivat pahoinpitelyjä, haitantekoa virkamiehelle ja ampuma-aserikos. Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.