yle.fi-etusivu

Nuoret häiriköivät junaliikennettä Akaassa ja Lempäälässä – tuhotyöt voivat viedä jopa vankilaan

Poliisin mukaan vaaratilanteita ovat aiheuttaneet muun muassa radalle asetut tavarat sekä liian lähelle ohi kiitävää junaa meneminen.

Rautatieliikennevaarat
juna asemalla
Varpu Helpinen / Yle

Sisä-Suomen poliisi tutkii Akaan Viialan rautatieasemalla ja Lempäälän Hakkarissa toistuvasti aiheutettuja vaaratilanteita. Poliisille tulleiden ilmoitusten mukaan nuoret ovat muun muassa menneet Viialan asemalla vaarallisen lähelle aseman ohitse kulkevia junia.

Akaasta on ilmoitettu myös tapauksista, joissa rautatiekiskoille on laitettu erilaisia esineitä. Poliisin tiedotteen mukaan ne voivat vaarantaa junaliikennettä ja myöhästyttää junien kulkua. Pahimmillaan ilkivalta voi vahingoittaa vakavasti raideliikennettä ja matkustajia.

Myös Lempäälän Hakkarissa on rautatielle ja kiskojen läheisyyteen asetettu muun muassa läheisistä taloista varastettuja postilaatikoita.

Valvontaa lisätty

Poliisi tutkii raideliikenteen haittaamista tapauksesta riippuen joko liikenteen häirintänä tai liikennetuhotyönä tai sen yrityksenä. Rangaistuksena rikoksista voi seurata vankeutta neljästä kuukaudesta jopa neljään vuoteen. Lisäksi seurauksena voi olla huomattavia vahingonkorvauksia.

Viialan tapauksista poliisilla on käynnissä tutkinta liikennetuhotyön yrityksestä. Lempäälässä tapahtuneita rikoksia taas tutkitaan toistaiseksi varkauksina ja vahingontekoina.

Poliisi pyytää vihjeitä ja on lisännyt valvontaa rautatieasemalla ja rautateiden läheisyydessä. Myös nuorten vanhempiin on vedottu ja pyydetty heitä keskustelemaan asiasta nuorten kanssa, jotta asian vakavuus ymmärretään.