A-teema: Terrorismin uhka – Kysymyksiä ja pohdintaa klubeilla läpi Suomen

Pelottaako terrorismi? Mitä koululaiset haluavat tietää terrorismista? Miten terrori-iskut vaikuttavat elämäämme Suomessa? A-teeman klubi-illat kutsuvat yleisöä vakavan aiheen pariin torstaina.

A-teema
Poliisiratsia marraskuussa 2015 Pariisissa.
Poliisiratsia marraskuussa 2015 Pariisissa.Yoan Valat / EPA

Tukholman ja Pietarin iskut toivat terrorismin Suomen rajoille. A-teeman tv-keskustelun aiheena on torstaina terrorismin uhka. TV1:llä iltayhdeksältä alkavassa ohjelmassa kysytään, mitkä ovat terrorismin juuret ja miten uhkaa voitaisiin torjua. Suuri kysymys on myös, miten Syyrian sodan ratkaiseminen vaikuttaisi terrorismin hillitsemiseen.

A-teeman aiheen äärelle pääsee tuttuun tapaan ympäri Suomea järjestettävissä A-teemaklubeissa, joissa käydään keskustelua yleisön ja asiantuntijoiden kanssa.

Aiemmin ravintoloissa ja kahviloissa toteutetut klubit ovat löytämässä tiensä uusien yleisöjen pariin. Jyväskylässä keskustelua käydään ammattikorkeakouluopiskelijoiden ja Siilinjärvellä koululaisten kanssa. Siilinjärven Suininlahden koulun klubitilaisuutta voi seurata suorana Yle Areenassa jo varhain iltapäivällä.

Terrorismista puhuttaessa pelot nousevat väkisinkin esille. Kun sosiaalinen media kylvää sotaa ja terroria, niin miten sitä voi käsitellä. Tätä pohditaan Kajaanissa. Hämeenlinnassa puolestaan muistutetaan, että myös maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat pelkäävät terrorismia.

Turvallisuuden ja osallisuuden tunne kantavat kaikkia elämässä. Siksi kotoutumisen rooli nousee yhdeksi radikalisoitumista ehkäiseväksi tekijäksi. Oulun klubilla kuullaan keinoista, joilla turvapaikanhakijat ovat löytäneet paikkansa Suomessa.

Klubeilla keskustellaan myös muun muassa siitä, miten terrorismin uhka näkyy viranomaisten ja suurten tapahtumien järjestäjien toiminnassa.

A-teeman aiheen ympärille kokoontuu torstai-iltana kahdeksan klubia. Alta löydät linkin jokaiseen tilaisuuteen ja tietoa klubikeskustelujen sisällöstä. Tervetuloa!

Kajaani: (siirryt toiseen palveluun) klo 11.45 Kajaanin lukio

Kuopio (siirryt toiseen palveluun): klo 13.15 Suinilahden koulu

Oulu: (siirryt toiseen palveluun) klo 19.30 Kauppakeskus Valkea

Pori: (siirryt toiseen palveluun) klo 18.00 Ice Cream House

Hämeenlinna: (siirryt toiseen palveluun) klo 18.30 Suistoklubi

Jyväskylä: (siirryt toiseen palveluun) klo 18 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Pääkampus

Tampere: (siirryt toiseen palveluun) klo 20 Fazer Café Tempo

Pohjanmaa: (siirryt toiseen palveluun) klo 20.30 Culture Club Still Standing

Tukholman ja Pietarin iskut toivat terrorismin Suomen rajoille. Mikä saa ihmisen ajamaan rekan väkijoukkoon? Mitkä ovat terrorismin juuret? Miten Syyrian sodan ratkaiseminen vaikuttaisi terrorismin hillitsemiseen? A-teema: Terrorismin uhka Yle TV1 27.4. klo 21.05 alkaen. #ateema