1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pakkohuutokauppa

Hotelli Saimaanranta päätymässä pakkohuutokauppaan – pari talvea kylmillään ollut hotelli ränsistyy luonnonkauniin Suur-Saimaan rannalla

Hotellin alueelta myytiin kuukausi sitten pakkohuutokaupalla rantatontti, mutta nyt pakkohuutokauppa on keskeytynyt omistajan valituksen takia.

Hotelli Saimaanranta oli aikanaan venäläisturistien suosiossa. Kuva: Yle

Taipalsaarella sijaitseva Hotelli Saimaanranta on päätymässä pakkohuutokauppaan. Maaliskuussa hotellialueeseen kuuluvasta tontista on jo myyty pakkohuutokaupalla 4,5 hehtaarin rantakiinteistö.

Itse hotellikiinteistön pakkomyynti on nyt kuitenkin keskeytynyt, koska hotellin venäläinen omistaja on jättänyt käräjäoikeuteen omaisuutensa takaisinsaantikanteen. Käräjäoikeuden käsittely siirtää luonnonkauniiden maisemien äärellä sijaitsevan hotellin mahdollista pakkohuutokauppaa ainakin syksyyn asti.

– Aikaisintaan lokakuun lopussa pääsemme miettimään hotellin jatkokohtaloa. Jos käräjäoikeuden ratkaisu ei muutu, käytännössä hotelli tulee myytäväksi pakkohuutokauppaan. Voi olla, että se tulee myyntiin vasta ensi keväänä, koska yleensä ostajat haluavat nähdä maisemat myös muulloin kuin talvella, sanoo kihlakunnan vouti Pentti Rönkkö Etelä-Karjalan ulosottovirastosta.

Vuonna 1984 valmistunut Hotelli Saimaanranta on ollut kylmillään parin talven ajan. Yle kertoi tammikuussa 2015, että hotelli suljettiin venäläisten asiakkaiden kaikottua heikon ruplan takia. Hotellin pakkohuutokaupasta kertoi ensimmäisenä Suomen kuvalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Kihlakunnanvouti Pentti Rönkkö on käynyt Hotelli Saimaanrannassa paikan päällä ja todennut kylmillään olleen hotellirakennuksen huonokuntoiseksi.

– Purkukuntoinen rakennus se on. Katot vuotavat, patterit ovat jäätyneet. Alkuperäisessä kunnossa se on, Rönkkö kuvailee.