Supertähti Will Smith korvaa George Clooneyn Nordic Business Forumissa

Amerikkalainen näyttelijä, muusikko ja tuottaja Will Smith saapuu Nordic Business Forumin yhdeksi pääpuhujaksi Helsingin messukeskukseen lokakuun alussa. Smith tulee korvaamaan kollegansa George Clooneyn, joka perui tulonsa perheenlisäyksen vuoksi.

Nordic Business Forum
Will Smith jatkaa NBF:n supertähtien sarjaa.
Will Smith jatkaa NBF:n supertähtien sarjaa.Getty Images

Nordic Business Forum onnittelee Clooneya iloisesta uutisesta ja lähettää tuleville kaksosille suomalaiset äityspakkaukset Finnish Baby Boxin kautta.

Will Smith, 48, on muusikkona voittanut arvostetun Grammy-palkinnon ja ollut näyttelijänä kaksi kertaa Oscar-ehdokkaana. Smith on onnistunut yhdistämään televisio- ja elokuvauran sekä multiplatina –levymyyntiin yltäneen artistiuran.

Smith aloitti uransa räppärinä nimellä Fresh Prince ja esiintyi DJ Jazzy Jeffin kanssa. Vuonna 1990 Smith pestattiin päärooliin komedialliseen tv-sarjaan Bel Airin prinssi. Sarjan loputtua Smith on keskittynyt pääasiassa näyttelijän uraan.

Will Smithin elokuvauralta löytyy pääasiassa toiminta- ja komediaelokuvia. Ensimmäinen elokuva oli Pahat pojat vuonna 1995. Seuraavat elokuvat Independence Day ja Men In Black trilogian ensimmäinen osa osoittautuivat kassamenestyksiksi.

48 elokuvaroolia ja ura jatkuu

Oscar-edokkuuksia Smith on saanut roolistaan nyrkkeilijä Muhammad Alin elämään perustuvasta Ali-elokuvasta ja Onnen potkuja –elokuvasta. Muita Smithin roolittamia elokuvia ovat I, Robot, Hitch – Lemmentohtori, I am Legend, Hancock ja Suicide Squad ja uusimpana Kaiken kattava kauneus. Parhaillaan hänellä on työn alla scifi-poliisidraama Bright, joka ensiesitetään Netflix-suoratoistopalvelussa joulukuussa. Yhteensä Smith on esiintynyt jo liki 50 elokuvassa.

Yhdessä James Lassiterin kanssa Smith johtaa Overbrook Entertainment tuotanto- managerointiyhtiötä. Hyväntekeväisyyttä useilla aloilla Smith tekee Will and Jada Smith Family –säätiön kautta.

Nordic Business Forum (siirryt toiseen palveluun) 2017 järjestetään 2.-3. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa. Konfrenssi jo kahdeksas peräkkäinen NBF-tapahtuma. Tämän vuoden teemoja ovat vastuullisuus, merkityksellisyys sekä johtaminen. NBF:n pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä. Yhtiön perustajia ovat Jyri Lindén ja Hans-Peter Siefen.

Yleisöä tulee yli 30 maasta arvioilta 7 500 vierasta eli 1 800 enemmän kuin viime syksynä. Will Smithin ohella pääpuhujina ovat muun muassa Virgin Groupin perustaja Richard Branson, NASA Goddard instituutin entinen johtaja James Hansen, professori ja kirjailija Adam Grant sekä Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas.

Aikaisempina vuosina NBF:ssä ovat vierailleet muun muassa Al Gore ja Arnold Schwarzenegger vuonna 2014.

Nordic Business Forumin perustivat ja sitä johtavat Hans-Peter Siefen ja Jyri Lindén.
Nordic Business Forumin perustivat ja sitä johtavat Hans-Peter Siefen ja Jyri Lindén.Nordic Business Forum & Studio Kraft