Kilpisydän sykki piilossa reilut 20 vuotta – KalPan eteneminen finaaliin sai Teron paljastamaan faniutensa

Netin ja television välityksellä KalPan menestystä seurannut jyväskyläläinen Tero Kerttula suuntaa juhlimaan Kuopioon, jos KalPa voittaa Suomen mestaruuden.

Urheilufanit
Faneja jääkiekko-ottelussa
KalPa-fanit riemuitsivat joukkueen voitosta toisessa finaaliottelussa.Sakari Partanen / Yle

Jyväskyläläinen Tero Kerttula on ollut tähän viikkoon saakka kavereidensa silmissä jääkiekkojoukkue JYPin fani.

Tilanne kuitenkin muuttui viime tiistaina, kun SM-liigan finaalisarja käynnistyi. Ensimmäisen finaaliottelun alla Kerttula paljasti Facebook-sivullaan, että hänen rinnassaan on sykkinyt pikkupojasta saakka kilpisydän.

– En ole kehdannut sanoa sitä. Mä en ole koskaan asunut sellaisella alueella, että se olisi ollut suotavaa. Ihmiset tiesivät, että Jyväskylästä ollaan, niin JYPin kehtasi sanoa. Joka paikkakunnalla on kuitenkin niin voimakas se oma juttunsa.

Piti sohaista vähän muurahaispesää.

Tero Kerttula

Kerttula on seurannut asuinpaikkakuntansa mukaan myös eri joukkueita muun muassa Kärppiä, Tapparaa ja Ässiä, mutta KalPan fanitus tuli oman jääkiekkoharrastuksen myötä jo varhaisessa vaiheessa ja on jatkunut aikuisiälle saakka.

– Varsinkin Kuivalaisen Pasi oli iso idoli, kun itsekin maalivahtina jossain vaiheessa kokeilin siipiä. Jäin sitä kautta sitten kannattamaan.

KalPan eteneminen SM-liigan finaaliin sai hänet paljastamaan totuuden. Sitä ennen asiasta tiesi vain hänen anoppinsa, joka ei hiiskunut muille.

Kavereiden reaktiot ulostuloon ovat olleet sekä huvittuneita että ihmetteleviä. JYPin kannattajia olevat kaverit eivät ole ymmärtäneet, miten joku voi kannattaa kahta joukkuetta.

– Piti sohaista vähän muurahaispesää, kun nyt tulin niin sanotusti kaapista. Jyväskyläläinen kaveri sanoi, että voidaanko me olla enää Facebook-kavereita ollenkaan, nauraa Kerttula.

En ole kehdannut sanoa sitä. Mä en ole koskaan asunut sellaisella alueella, että se olisi ollut suotavaa.

Tero Kerttula

Kerttula ei ole vielä hankkinut KalPan fanituotteita, mutta vanhempien varastossa on vielä tallessa lapsena kerätyt KalPan jääkiekkokortit.

– On kyllä käynyt mielessä, että olisin ostanut KalPan paidan, mutta en ole kehdannut. Nyt on varmaan pakko!

Työkiireiden vuoksi hän ei ole ehtinyt paljon liigapeleissä käymään, joten jääkiekon seuraaminen on tapahtunut netin ja television välityksellä. Myöskään finaaliottelulippuja hän ei ole hankkinut. KalPan mahdollinen Suomen mestaruus saa jyväskyläläisen kuitenkin suuntaamaan Kuopioon.

– Silloin otan junan ja tulen sinne torille pomppimaan!