Yle TV1 seuraa Ranskan presidentinvaaleja suorissa erikoislähetyksissä

Tätä vuotta on luonnehdittu Euroopan vaalien supervuodeksi. Sunnuntaina Ranskassa äänestetään siitä, ketkä pääsevät presidentinvaalien toiselle kierrokselle.

Ulkomaat
Yle uutisten erikoislähetys Ranskan presidentinvaaleista
Yle uutisten erikoislähetys Ranskan presidentinvaaleista

Yle seuraa Ranskan presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta tarkkaan. Sunnuntaina 23. huhtikuuta Yle lähettää vaalien erikoislähetyksen TV1:ssä kello 21–21.30. Lähetystä jatketaan Yle Areenassa, jos äänestystulos ei ole selvillä, kun TV1:n lähetys päättyy.

Ohjelman juontaa Tommy Fränti. Studiossa ovat Ylen EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen ja Ulkopoliittisen instituutin tutkija Juha Jokela.

Ranskan presidentin tehtävästä kilpailee neljä täysin erilaista ehdokasta: äärioikeiston Marine Le Pen, vasemmiston Jean-Luc Mélenchon, oikeiston François Fillon ja sitoutumaton Emmanuel Macron. Johtavien ehdokkaiden kannatuserot ovat niin pieniä, että toiselle kierrokselle pääsevien ehdokkaiden ennakointi on vaikeaa.

Ranskan presidentti valitaan 7. toukokuuta. Yle seuraa myös toisen kierroksen äänestystä ja lähettää suoran lähetyksen Pariisista.