Hyppää sisältöön

Laulaja ja sanoittaja Pekka Myllykoski on kuollut

Myllykoski tunnetaan erityisesti Freud Marx Engels & Jung -kantriyhtyeen solistina ja perustajajäsenenä. Yhtye lopettaa toimintansa.

Pekka Myllykoski Kuva: Jukka Ritola / Lehtikuva

Suomalainen laulaja ja sanoittaja Pekka Myllykoski on kuollut. Myllykoski menehtyi terminaalivaiheeseen edenneeseen syöpään tänä aamuna. Myllykoski oli kuollessaan 57-vuotias.

Myllykoski oli perustamassa outlaw countrya soittavaa Freud Marx Engels & Jung -yhtyettä vuonna 1984. Bändin suurimpia hittejä ovat muun muassa Särkynytsydämiset (viekää minut baariin), Juomalaulu ja Mystinen metsätyömies. Myllykoski teki suurimman osan bändin laulujen sanoituksista ja oli sen keulahahmo.

Viimeisen keikkansa laulaja teki Freud Marx Engels & Jung -bändin kanssa viime joulukuussa.  Yhtye on ilmoittanut lopettavansa toimintansa Myllykosken kuoleman vuoksi.

Solisti oli innokas Lapin ystävä ja hän kävi siellä vähintään kerran vuodessa. Koulutukseltaan Myllykoski oli lääketieteen kandidaatti, mutta loppuvaiheilla lääketieteen opintojaan hän heittäytyi muusikon uralle.

Myllykoskella todettiin nielusyöpä vuonna 2014. Vuonna 2015 laulaja osallistui Ylen Korkki kiinni -ohjelmaan, jossa hänen tarkoituksenaan oli lopettaa runsas alkoholin käyttö ja saada apua alkoholismiinsa.

Katso videoita Elävässä arkistossa: Freukkarit nousivat suosioon viinaviisuilla ja yhteiskuntasatiirilla

Lue myös: Korkki kiinni ohjelma: Myllykosken dramaattinen vuosi päättyy - joululahjaksi kantabaarin väeltä ukulele

Juttua muokattu 22.4.2017 klo 16.19 poistettu virheellinen tieto syöpäkasvaimen leikkauksesta.