Tekninen selvitys: Supernopea hyperloop-yhteys mahdollista toteuttaa Saloon

Salon kaupungin tilaama selvitys puoltaa hyperloop-yhteyden rakentamista.

Salo
Hyperloopin putkia.
Hyperloop One

Suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Ramboll on laatinut Salon kaupungille teknisen selvityksen hyperloop-radasta, jossa ihmisiä tai tavaroita kuljetettaisiin alipaineistetussa tunnelissa. Putkessa liikkuvat kulkuneuvot voisivat saavuttaa jopa yli 1 000 kilometrin tuntinopeuden.

Hyperloop One -yhtiön prototyyppiä on testattu Nevadassa Yhdysvalloissa.

– Näillä näkymin ei olisi mitään teknisesti katsoen ylitsepääsemätöntä estettä radan rakentamiselle Saloon, sanoo Salon kaupunginarkkitehti Jarmo Heimo.

– Yleiskuva on se, että hanke on mahdollista toteuttaa. Tämä koskee sekä testirataa että varsinaista päärataa.

Turun ja Helsingin välille suunnitellun pääradan kustannusarvio on noin kuusi miljardia euroa. Samaan arvioon päädyttiiin viime vuoden kesällä valmistuneessa esiselvityksesssä. Noin 15 kilometrin testirata kulkisi Salosta Turun suuntaan.

Maan alla vai päällä?

Selvitys ei anna suoraa vastausta siihen, kannattaako rata rakentaa maan päälle vai alle.

– Ehkä tärkein huomio on se, että olemassa olevista rata- ja moottoritiekäytävistä ei ole hyötyä yhteyden rakentamiselle siinä määrin kuin toivoimme. Meidän täytyy lähteä miettimään rakentamista ihan radan oman tekniikan kautta, sanoo kaupunginarkkitehti Jarmo Heimo.

Hankkeen loppuraportti esitellään Salon kaupunginhallitukselle 8. toukokuuta. Salossa on määrä järjestää aiheesta myös yleisötilaisuus.

Olemassa olevista rata- ja moottoritiekäytävistä ei ole hyötyä yhteyden rakentamiselle siinä määrin kuin toivoimme.

Jarmo Heimo

– Pääviesti on se, että hankkeen suunnittelua kannattaa jatkaa. Lisäksi on syytä tarkentaa mahdollisia reunaehtoja sekä kustannuksiin ja tekniikkaan liittyviä yksityiskohtia, Heimo toteaa.

200 000 euroa maksaneen selvityksen ovat rahoittaneet Tekes ja Salon kaupunki puoliksi.

Matka-aikoja kartalla
Yle Uutisgrafiikka