1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Tuntemattoman sotilaan musiikki tulee Lahdesta – äänitykset jo käynnissä

Sinfonia Lahti soittaa musiikin Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvaan.

Sinfonia Lahti Kuva: Marco Borggreve

Tuntematon sotilas -elokuvan musiikin äänitykset ovat parhaillaan käynnissä Lahdessa Sibeliustalossa. Elokuvan musiikin esittää Sinfonia Lahti.

Tavallisesti suomalaisten elokuvien sinfoniaorkesteria edellyttävät äänitykset toteutetaan kustannussyistä ulkomailla.

Elokuvan ohjaajalle Aku Louhimiehelle yhteistyö Sinfonia Lahden ja säveltäjä Enersenin kanssa sekä äänittäminen Suomessa on tärkeä asia. Hänen mielestään on hienoa, että Suomessa on myös kansainvälisen tason osaamista.

– Erityisesti Tuntemattoman sotilaan kohdalla on meille tärkeää, että myös elokuvaan sävelletty musiikki äänitetään Suomessa, painottaa Louhimies.

Sinfonia Lahtea johtaa ylikapellimestari ja Sibelius-festivaalin taiteellinen johtaja Dima Slobodeniouk.

Juuriltaan venäläinen Sibelius-Akatemiassa opiskellut Slobodeniouk on toiminut Sinfonia Lahden johdossa syksystä 2016 alkaen. 

– On kunnia-asia olla Sinfonia Lahden kanssa mukana itsenäisyyden juhlavuoden elokuvassa. Elokuvamusiikin äänittäminen sinfoniaorkesterin voimin on Suomessa lisäksi harvinaista, Slobodeniouk sanoo.

Musiikin elokuvaan on säveltänyt Lasse Enersen, joka myös on opiskellut Sibelius-Akatemiassa. Enersen on toiminut monien Hollywood-säveltäjien haamusäveltäjänä. Viimeisin Enersenin elokuvasävellystyö on Tom of Finland -elokuvassa.