Deaf Lions MM-mitalijahdissa Yhdysvalloissa

Suomen kuurojen jääkiekkomaajoukkue tähtää mitaliin kisoissa, jotka järjestetään kolmatta kertaa, tällä kertaa Yhdysvalloissa.

Yle Uutiset viittomakielellä

Kuurojen jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut järjestetään kolmatta kertaa. Tällä kertaa kisojen isäntäkaupunki on Yhdysvaltain koillisosissa sijaitseva Amherst.

Kisoissa on mukana viisi maata: Suomi, Yhdysvallat, Kanada, Kazakstan ja Tšekki. Aiemmissa kisoissa vahva Venäjän joukkue loistaa nyt poissaolollaan. Joidenkin tietojen mukaan poisjäännin syyt olisivat taloudelliset.

Ensimmäiset kuurojen jääkiekon MM-kisat pidettiin Winnipegissä, Kanadassa vuonna 2009. Suomen Deaf Lions vei silloin maailmanmestaruuden. Vantaalla vuonna 2013 järjestetyissä kisoissa Suomi ylsi kolmanneksi.

Päävalmentajan mukaan Suomen jääkiekkomaajoukkue on hieman uudistunut Venäjällä kaksi vuotta sitten järjestettyjen kuurojen talviolympialaisten jälkeen.

– Muutama kokenut pelaaja on lopettanut ja mukana on muutama uusi pelaaja, jotka ovat joskus olleet pelaamassa ja palanneet tähän joukkueeseen. Valitsin mukaan parhaan mahdollisen nipun ja sillä mennään, kertoo päävalmentaja Teemu Taruvuori.

Tavoitteena mitaliottelu

Suomi tähtää nyt mitaliotteluihin, jotka pelataan ensi lauantaina.

– Mitalipeli on tavoite. USA-ottelu on iso mittari. Jos me onnistumme siinä, niin sitten olemme todennäköisesti finaalissa, Taruvuori summaa maajoukkueen mahdollisuuksia ja tavoitteita.

Hyökkääjänä toimiva Juho Leinonen on melko tuore kasvo joukkueessa. Hän oli mukana edellisissä kuurojen olympialaisissa, ja on ensimmäistä kertaa mukana maailmanmestaruuskisoissa. Hänelle on selvää, mitkä joukkueet tulevat tarjoamana MM-kisoissa kovimman vastuksen.

– Mielestäni Yhdysvallat ja Kanada ovat kovia, Leinonen arvioi.

Kisojen virallinen kotisivu löytyy osoitteesta 2017wdihc.com (siirryt toiseen palveluun) ja otteluohjelma löytyy myös Suomen Kuurojen Urheiluliiton (siirryt toiseen palveluun) facebook-sivuilta.