Herätys: Puoliväliriihen toinen päivä, Uutisluokka kuuluu ja näkyy Ylen kanavilla ja Le Pen luopuu puheenjohtajuudesta

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Marine Le Pen tapasi kannattajiaan vaalituloksen selvittyä Henin-Beaumontissa 23. huhtikuuta.
Marine Le Pen tapasi kannattajiaan vaalituloksen selvittyä Henin-Beaumontissa 23. huhtikuuta.Ian Langsdon / EPA

Mitä hallitus on saanut puoliväliriihessä aikaan?

Juha Sipilä, Petteri Orpo ja Timo soini.
Markku Ulander / Lehtikuva

Hallituksen puoliväliriihi jatkuu tänään toista päivää. Eilen julkisuuteen asti kerrottu anti neuvotteluista jäi vaatimattomaksi mutta tänään hallitukselta odotetaan uusia linjauksia muun muassa työllisyyden edistämisestä. Puoliväliriihen on määrä päättyä tänään. Yle näyttää suorana, kun hallitus kertoo neuvottelujen lopputuloksesta.

Tänään vietetään Yle Uutisluokan päivää

Uutisluokka haastattele presidentti Niinistöä 20.04.2017.
Yle

Mielenterveys, brexit ja presidenttien ajatukset kiinnostavat uutisluokkalaisia. Nuoret juontavat lähetyksiä ja haastattelevat muun muassa tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä, presidentti Tarja Halosta sekä Emma-palkittua räppäriä Arttu Lindemania.

Uutisluokkalaisten juttuja ja haastatteluja (siirryt toiseen palveluun) kuullaan heti aamusta alkaen Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmissa, aluelähetyksissä sekä verkkosivuilla. Yle Uutisluokka on tehnyt mediakasvatusta jo neljä vuotta ja se on laajentunut yli 300 kouluun.

Le Pen syrjään puheenjohtajan paikalta

Ranskan äärioikeistolaisen Kansallinen rintama -puolueen johtaja Marine Le Pen sanoo astuvansa syrjään puoluejohtajan paikalta. Vielä ei tiedetä, tarkoittaako Le Penin ilmoitus sitä, että hän jättää puoluejohtajan tehtävät pysyvästi vai väliaikaisesti. Le Pen perusteli päätöstä sillä, että haluaa kampanjoida presidentinvaalien toisella kierroksella "vapaana" ehdokkaana.

Yle Uutiset tutustui opposition arkeen Valko-Venäjällä

Krystian Shynkevich.
Krystian Shynkevich.Kerstin Kronvall / Yle

Eri puolilla Valko-Venäjää nähtiin viime kuussa harvinaisen laajoja hallituksenvastaisia mielenosoituksia. Satoja ihmisiä pidätettiin ja he saivat sakkoja. Tapasimme opiskelijan, joka menetti opiskelupaikkansa, koska oli osallistunut kansalaisjärjestötoimintaan. Hän kertoo Ylelle pidätyksestään ja oikeudenkäynnistään. Lue juttu täältä.

Viikko jatkuu epävakaisessa säässä

tiistain sääkartta
Yle

Tiistaina Lounais-Suomeen saapuu lumi- ja räntäsadealue, joka tekee ajokelistä huonon. Päivän aikana sadealue liikkuu koilliseen ja muuttuu vetisemmäksi. Katso tarkemmat sääennusteet Ylen sääsivuilta.