Rami Hasu on Imatran uusi kaupunginjohtaja

Imatran valtuusto valitsi maanantaina Pertti Lintusen seuraajan.

Imatra
Rami Hasu (oik.) Imatran valtuustossa.
Rami Hasu (oik.) seuraa Imatran valtuuston etenemistä.Pyry Sarkiola / Yle

Imatran kaupunginvaltuusto on valinnut haminalaisen Rami Hasun, 43, uudeksi kaupunginjohtajaksi. Hän sai yhteensä 22 ääntä kaikkiaan 43:sta. Äänestys käyntiin suljettuna lippuäänestyksenä.

Etukäteen Hasulle tukensa antoi kokoomuksen, perussuomalaisten, keskustan ja vihreiden ryhmät.

Puumalan kunnanjohtaja, hallintotieteiden maisteri Matias Hilden sai 17 ääntä, Parikkalan kunnanjohtaja, esikuntaupseeri Vesa Huuskonen kolme ja SDP:n poliitikko, valtiotieteiden maisteri Antti Vuolanne yhden.

Hasu ilmoitti pitävänsä linjapuheen myöhempänä ajankohtana.

Paluu juurille

Ruokolahden Pohja-Lankilasta lähtöisin oleva Hasu kävi koulunsa Ruokolahdella ja Imatralla. Lukion jälkeen hän jatkoi opintoja Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa.

Hasu on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Ammatikseen hän ilmoittaa senior advisor, mikä käytännössä tarkoittaa toimimista eri alojen yritysten sparraajana ja neuvonantajana.

– Toimin monenlaisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä yritysverkostoissa, Hasu kertoo.

Rami Hasu on kokoomuksen jäsen.

Työkokemusta kunnallishallinnosta Hasu on hankkinut toimiessaan Haminan elinkeinojohtajana. Hän saattoi Haminan ja Vehkalahden venähtäneen kuntaliitoksen päätökseen, mutta jäi organisaatiouudistuksessa itse ilman virkaa, kun Haminan yrityspalvelut ulkoistettiin Cursor Oy:lle.

Hasun perheeseen kuuluvat Etelä-Karjalasta kotoisin oleva puoliso ja kaksi lasta.

– Esikoinen on yläkoululainen, kuopus käyttää varhaiskasvatuspalveluja, Hasu kertoo.

Imatran kaupunginjohtajan pestistä Hasu kiinnostui pari vuotta sitten, kun sai tietää, että Pertti Lintunen on jäämässä eläkkeelle. Hän on hakenut muitakin Etelä-Karjalassa avoinna olleita johtajan pestejä; muun muassa Etelä-Karjalan liiton hallintojohtajaksi viime vuonna.

20.25 artikkelia täydennetty muiden äänimäärällä.