Imatran johtoon valittu Rami Hasu palaa kotiinsa reppu täynnä kontakteja

Rami Hasu aikoo olla kaikkien imatralaisten tavoitettavissa.

Imatra
Rami Hasu kukkakimppu kädessään.
Mikko Savolainen / Yle

ImatraRami Hasun kasvoilta paistaa helpottunut olo, kun hän astelee valtuustosalin eteen pitämään pienen puheen. Linjapuheiden aika ei kuitenkaan ole aivan vielä. Farssin piirteitä saaneen kaupunginjohtajapelin jälkeen on hyvä antaa pölyn laskeutua.

Hasu aikoo aloittaa tehtävät Imatralla jo toukokuussa. Hänen terveydentilansa tutkitaan ennen kuin kuuden kuukauden koeaika alkaa. Vaimolla on toistaiseksi työt Kotkassa ja Haminan-omistusasunnostakin pitäisi jollain aikataululla luopua.

Nykyisen kaupunginjohtajan, Pertti Lintusen on määrä jäädä eläkkeelle virallisesti syyskuun alusta. Miltä pidetyn Lintusen saappaat vaikuttavat?

– Kengännumeroni on 40, mutta minulla on useampia pareja. Olen siis monipuolinen ja kaikkien imatralaisten kaupunginjohtaja, Hasu aloittaa ja jatkaa:

– Aion jatkaa samankaltaista läsnä olevaa ja kuuntelevaa johtamista kuin Lintunen. Muuttotappiokuntana kuitenkin kasvuakin on saatava ja toivon sitä jo ensi valtuustokaudelta.

Hän tähdentää olevansa kaikkien lähestyttävissä ja tavoitettavissa. Paitsi silloin kun hän kokouksissa. Ja niitä kaupunginjohtajalle on tiedossa.

Ruokolahden kasvatti näkee uuden pestin kotiinpaluuna. Hänhän kirjoitti ylioppilaaksi Imatralta ja valmistui diplomi-insinööriksi Lappeenrannasta.

Niina Malm onnittelee juuri kaupunginjohtajaksi valittua Rami Hasua
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm (sd.) onnittelee Rami Hasua.Vesa Winberg / Yle

Kontaktit poikivat jopa Imatran ja venäläisten välisiä yhteisinvestointeja?

Imatralla tulee jatkossa olemaan hyvä yhteistyösuhde Lappeenrantaan, mikäli se on Hasusta kiinni. Konkretiaa häneltä saa vielä turhaan udella.

– Yhdessä tehden pystymme varmistamaan, että yksi plus yksi on enemmän kuin kaksi, mies maalailee.

Hänellä on paljon kontakteja Lappeenrantaan. Yhteyksiä Venäjällekin löytyy.

– Olen verkostoitunut hyvin sinne. Keskustelut voivat johtaa uusiin investointeihin, kenties jopa yhteisinvestointeihin.

Hasu toimi muutaman vuoden Haminan elinkeinojohtajana, kunnes organisaatiouudistuksen myötä hänet irtisanottiin. Hänen työhistoriaansa lukeutuu useita kansainvälisiä tehtäviä eri yrityksissä.

Tulevan maakuntahallinnon myötä kuntien tulee tiivistää yhteistyötään, Hasu ajattelee. Kaupunginjohtajana hän tekee kaikkensa varmistaakseen kaupungin hyvän edunvalvonnan. Siinä tarvitaan luottamusmiesten yhteistyötä. Ehkä silloin johtajavaalin pölykin on laskeutunut.