Kokkolan Venetsialaiset lyhenee 2-päiväiseksi ja etsii esiintyjiä

Kokkolan Venetsialaisia juhlitaan elokuun viimeisenä perjantaina ja lauantaina. Esiintyjähaku on päällä kesäkuun alkupuolelle.

Kuva: Raila Paavola / Yle

Osa Kokkolan Venetsialaisten esiintyjistä on julkaistu. Perjantaina lavalla nähdään Pauli Hanhiniemi paikallisten puhallinorkesterien YTS:n ja GHO:n sekä VoxPihlaja-kuoron kanssa.

Suntin varrella nähdään tulta ja esittävää taidetta yhdistävä Illuminata-teos. Sen tulipatsaista, pyrotekniikasta ja konseptista vastaa Sami Tammi, musiikista, käsikirjoituksesta ja tuotannosta puolestaan Teemu Haapaniemi. Yhteistyössä ovat mukana myös Lauluveikot ja JYMY.

Lasten päivä siirtyy sunnuntailta lauantaille. Venetsialaiset päättyy tänä vuonna lauantai-illan ilotulitukseen. Tapahtuma on yleisölle ilmainen.

Venetsialaisiin on päällä myös avoin esiintyjähaku: haussa on mielenkiintoisia esityksiä kulttuurin joka saralta eli esimerkiksi musiikkia, tanssiryhmiä, sirkustaiteilijoita tai vaikkapa runonlausujia. #meidänvenetsialaiset – Talent 2017 haun parhaimmisto pääsee esiintymään Venetsialaisiin.

Kokkolan Venetsialaisten ohjelmajärjestelyistä vastaavat Kokkolan Matkailu Oy ja MagnumLive. Koko ohjelma julkaistaan kesäkuussa.