Metsäyhtiö UPM teki vahvan tuloksen – erityisesti Aasian markkinat vetivät

UPM uskoo kasvun jatkuvan koko vuoden. Keskustelut uudesta sellutehtaasta Uruguayssa jatkuvat.

UPM
UMP:n tehdas Kiinassa.
UPM teki hyvän tuloksen Aasian markkinoiden imussa.Qilai Shen / EPA

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto nousi tammi-maaliskuussa 305 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 281 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kohosi hieman 2,45 miljardista eurosta 2,48 miljardiin.

– Kasvu oli tärkein syy parantuneeseen taloudelliseen tulokseen. Kysyntä oli hyvä useimmissa tuotteissa ja useimmilla markkinoilla, erityisesti Aasiassa, kertoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen tulostiedotteessa.

Pesosen mukaan pelkkä Aasia ei kuitenkaan selitä tulosta, vaan UPM:n kaikki liiketoiminnat onnistuivat hyvin ensimmäisellä neljänneksellä.

– UPM Biorefining saavutti ennätystuotannon sellu-, biopolttoaine- ja sahaliiketoiminnoissa. Selluliiketoiminnan viimeaikaiset pullonkauloja poistavat investoinnit onnistuivat, ja käynnissä oleva UPM Kymin sellutehdasinvestointi etenee hyvin.

Tulostiedotteessa UPM toetaa, että sen kannattavuus parani merkittävästi vuonna 2016, ja että sen odotetaan pysyvän hyvällä tasolla vuonna 2017.

Kustannusinflaation odotetaan kääntyvän lievään nousuun vuonna 2017. UPM ilmoitttaa jatkavansa toimenpiteitä kiinteiden ja muuttuvien kustannusten laskemiseksi lievittääkseen inflaation vaikutuksia.

Tuloskaudella UPM ilmoitti Saksassa, Itävallassa ja Yhdysvalloissa sijaitsevien vesivoimalaitosten myynnistä.

STT:n mukaan UPM jatkaa keskusteluja Uruguayn hallituksen kanssa mahdollista uutta sellutehdasta koskevien investointiedellytysten luomiseksi. UPM:llä on jo suuri sellutehdas Fray Bentosissa Uruguayssa.

Lähteet: UPM, STT

Lähteet: UPM, STT