1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesibussit (vesikulkuneuvot)

Föli-vesibussi pysähtyy myös Ruissalon telakalla – polkupyörät kyytiin maksutta

Vesibussi liittyy osaksi Föli-liikennettä vajaan kuukauden kuluttua. Pysäkit ovat Martinsillalla, Forum Marinumissa, Ruissalon telakalla ja Kansanpuistossa.

Martinsilta Kuva: Paula Koskinen / Yle

Aurajoesta Ruissaloon kulkevan vesibussin reitti ja aikataulu ovat varmistuneet. Vesibussi liikennöi 22. toukokuuta alkaen päivittäin kello 10–18.

75-paikkaisen vesibussin pysäkit ovat Martinsillalla, Merikeskus Forum Marinumissa, Ruissalon telakalla ja Kansanpuistossa. Matka-aika Martinsillalta Kansanpuistoon on runsas puoli tuntia.

Kulkuneuvo on osa Turun seudullista Föli-liikennettä, ja siihen käy samat lipputuotteet kuin muussakin liikenteessä. Vesibussista voi ostaa kertalipun, ja siellä voi ladata matkakorttia samalla tavalla kuin busseissa.

Kuva: Föli

Polkupyörän saa ottaa kyytiin ilman lisämaksua. Pyörien kanssa vesibussin kapasiteetti on noin 30–50 henkilöä.

Liikennettä hoitaa Airisto Line Oy. Kyseessä on yhden kesän mittainen kokeilujakso, jonka tulosten perusteella päätetään vesibussin mahdollisesta jatkosta tulevina kesinä.

Tänä kesänä vesibussi liikennöi 13. elokuuta asti.

Vesibussin reitti: Martinsilta - Forum Marinum - Ruissalon Telakka - Kansanpuisto - Forum Marinum - Martinsilta Kuva: Föli