Salmisaaren pysäköintihalliin 250 sähköautojen latauspaikkaa

Varman hallista tulee yksi maailman suurimmista sähköautoparkeista. Töpselin päähän pääsee jo tulevana kesänä.

sähköautot
Sähköauton latauspiste parkkihallissa.
Parkkihalleissa on vielä harvakseltaan sähköauton latauspisteitä. Helsingin Salmisaareen valmistuu kerralla 250 latausruutua. Kuva on Lappeenrannasta.Kari Kosonen/Yle

Työeläkevakuutusyhtiö Varman pääkonttorin pysäköintihallissa Helsingin Salmisaaressa varaudutaan sähköautobuumiin.

Varman hallissa voi kesällä 2017 ladata sähkö- ja hybridiautoa noin 250 parkkiruudussa, kertovat Varma ja sähköasennukset tekevä Parkkisähkö Oy.

Asennustyöt Salmisaaressa alkoivat huhtikuussa ja rakennustyöt saadaan päätökseen kesäkuussa. Sen jälkeen kiinteistön käyttäjillä on mahdollisuus ladata kaikkia sähköautomalleja pysäköintihallissa. Varman lisäksi Salmisaaren kiinteistön käyttäjiä ovat muun muassa Danske Bank, Lemminkäinen ja Outokumpu.

Tavallisesti parkkipaikoilla ja -halleissa on vain muutama sähköpaikka. Nyt on tarkoitus sähköistää lähes koko halli. Luvassa on kuormaa tasaava älykäs latausjärjestelmä, kertoo Parkkisähkö.

– Kysymyksessä on yksi maailman suurimmista yksittäisistä pysäköintihalleista, joihin tehdään tämänkaltainen lähes kaikki paikat kattava asennus, kertoo Parkkisähkön toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

Parkkisähkö on Tekesiltä tuotekehitystukea saanut yritys, jonka visiossa on sähköistää parkkiruudut järjestelmällä, jossa lataajat maksavat vain käyttämästään sähköstä kuukausi- tai tuntihintojen sijaan.

Sähköautojen määrä kasvaa lähivuosina voimakkaasti Suomessa, ja vuoteen 2030 mennessä ennustetaan teillämme liikkuvan arviolta 250 000 sähkö- ja hybridiautoa. Autokaupan mukaan sähköautojen myynnin suurin yksittäinen hidaste Suomessa on latauspisteiden vähyys, Varma ja Parkkisähkö kertovat.