Ponssen tulos toi hyviä talousuutisia: tulos ja liikevaihto kasvoivat ja tilaustahti kiihtyi

Metsäkoneet käyvät hyvin kaupaksi. Ponssen liikevaihto tammi–maaliskuussa oli 129,9 miljoonaa euroa.

Vieremä
Harvennettua metsää. Ponssen metsäkone.
Joonas Nieminen / Yle

Vieremäläinen metsäkoneyhtiö Ponsse on tehnyt hyvän tuloksen vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä.

Yhtiön liikevaihto oli tammi–maaliskuussa 129,9 miljoonaa euroa. Kasvua liikevaihdossa edellisvuodesta oli 12,9 prosenttia. Liiketulos oli 14,3 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli lähes viidennes.

Uusia tilauksia saatiin tammi–maaliskuussa 126,7 miljoonan arvosta. Viime vuoden vastaavana aikana tilauksia saatiin sisään 116,2 miljoonan euron edestä. Euromääräinen tilauskanta oli kuitenkin maaliskuun lopussa pienempi kuin vuotta aiemmin: 118,6 miljoonaa euroa (156,2 miljoonaa euroa maaliskuussa 2015).

Kansainvälisten liiketoimintojen osuus kokonaisliikevaihdosta oli edelleen korkea, 72,1 prosenttia. Se on lähes täsmälleen sama kuin vuosi sitten. Katsauskauden liiketulosprosentti oli nyt tasan 11, vuosi sitten se oli 10,5.

– Jakeluverkosto ja Vieremän tehdas toimivat suunnitellusti ja samaan aikaan liiketoiminnan kulut olivat hallinnassa, mikä vaikutti positiivisesti kannattavuuteen, sanoo Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela.

Nummela kertoo, että myös investoinnit etenevät suunnitellusti.

– Uudet huoltopalvelukeskukset valmistuivat sekä Uruguayihin että Ranskaan ja Englannin tytäryhtiömme uusien tilojen odotetaan valmistuvan loppuvuodesta. Vieremän tehtaan rakennusinvestointi on aikataulussaan. Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2017, jonka jälkeen aloitetaan laiteasennukset.

Toimitusjohtaja Nummela kertoo, että myös jatko näyttää erittäin lupaavalta.

– Kyllä kauppa käy nyt hyvin jokaisella markkina-alueella, hän sanoo.