Hyppää sisältöön

Tallink Silja otti käyttöön kovat keinot: Risteilymatkustajille ei myydä menomatkalle alkoholia Baltic Princessin tax freestä

Kielto on voimassa toistaiseksi kolmena iltana viikossa.

Kuva: Linus Hoffman / Yle

Varustamo Tallink Siljan Baltic Princess -aluksella on ollut pari viikkoa voimassa käytäntö, ettei laivan verovapaasta myymälästä myydä alkoholia risteilymatkustajille torstai–lauantai-iltaisin menomatkalla Turusta Tukholmaan.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo myyntikiellon olevan voimassa toistaiseksi. Sen taustalla on matkustajien palaute yhtiölle: Asiakkaat ovat toivoneet, että hyttikäytävät on saatava rauhallisemmiksi. 

Myymälöiden kassoilla tarkistetaan matkustajan maihinnousukortista, onko hän risteilyllä vai reittimatkalla. Reittimatkustajat, jotka siis jäävät laivasta Ahvenanmaalla tai Tukholmassa, saavat ostaa alkoholia laivan myymälästä minä iltana hyvänsä.

Myyntirajoitus on voimassa Tallink Siljan laivoista vain Baltic Princessillä.

Viinarajoituksia myös Viking Linella

Viking Line kertoo, että heillä on vastaavanlainen käytäntö Viking Grace - ja Vikingi Cinderella -laivalla. Näillä aluksilla risteilymatkustajille ei myydä alkoholia menomatkalla perjantain ja lauantain lähdöillä.

Viking Grace kulkee Turun ja Tukholman väliä, ja Cinderella puolestaan liikkuu Maarianhamina-Tukholma-reitillä.

Yhtiö kertoo, että Cinderella-aluksella alkoholirajoitukset otettiin käyttöön vuonna 2009.

– Tämä toimenpide on auttanut paljon, Viking Linelta kerrotaan.