Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva jättää tehtävänsä

Loviisan kaupunginjohtaja eroaa tehtävästään kaupunginhallituksen ja johtavien poliitikkojen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Loviisa
Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva.
Olavi Kaleva.Yle

Loviisan kaupunki tiedotti tilanteesta lyhyesti tiistaina iltapäivällä:

Yhteistyöedellytysten merkittävästi vaikeuduttua Loviisan kaupunginhallituksen kanssa kaupunginjohtaja Olavi Kaleva on yhteisymmärryksessä kaupunginhallituksen kanssa päätynyt ratkaisuun, jossa hän on vapaaehtoisesti jättänyt erohakemuksensa Loviisan kaupunginjohtajan tehtävästä.

Kiistan taustalla on salainen elinkeinoelämän hanke, jota Olavi Kaleva kommentoi Svenska Ylelle vielä ennen eroilmoitustaan tiistaiaamuna.

– Kyseessä on tonttiasia, mutta sen tarkempiin yksityiskohtiin en halua mennä. En ole tehnyt mitään väärää. Olen antanut kaupunginhallitukselle selvityksen asiasta, mutta he vaativat edelleen lisätietoja.

Tilanne kärjistyi tiistain aikana siihen pisteeseen, että Kaleva jätti eropyynnön ja kaupungin johtavat poliitikot pitivät jo ensimmäisen kriisipalaverinsa. Olavi Kaleva on toiminut Loviisan kaupunginjohtajana 15 vuotta.

Yle Östnylandin tavoittama kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén (r.) ei halua avata kiistan taustoja sen enempää kuin Kalevakaan.